Egyszerű szilvás morzsasüti
Hurrá, egy tészta, amit nem kell nyújtani – kiáltottam fel magamban, amikor megtaláltam ezt a szilvás morzsasüti receptet. Nem mintha magával a nyújtással olyan nagy probléma lenne, de utálok előtte elpakolni a teljes szekrényről, nyújtódeszkát, nyújtófát odavinni, majd a végén megtisztogatni stb-stb. Itt ilyen nincs és még a tésztát sem kell egységesre eldolgozni, szóval kész főnyeremény!
A szilva meg finom, sűrű lekvárrá sül szinte benne, jó kis kontrasztot képezve a felső tésztamorzsák ropogósságával.
Hozzávalók (20 x 30 cm-es tepsihez) – Szilvás morzsasüti
töltelékhez:
Elkészítés – Szilvás morzsasüti:
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd a tészta 2/3-át beleszórjuk, villával elterítjük majd kézzel belenyomkodjuk egyenletesre.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
1 thought on “Egyszerű szilvás morzsasüti”
You must be logged in to post a comment.
Szia! Nem kell bele sütőpor?? Most csinálom, izgulok kicsit….