Egyszerű szilvás morzsasüti


Hurrá, egy tészta, amit nem kell nyújtani – kiáltottam fel magamban, amikor megtaláltam ezt a szilvás morzsasüti receptet. Nem mintha magával a nyújtással olyan nagy probléma lenne, de utálok előtte elpakolni a teljes szekrényről, nyújtódeszkát, nyújtófát odavinni, majd a végén megtisztogatni stb-stb. Itt ilyen nincs és még a tésztát sem kell egységesre eldolgozni, szóval kész főnyeremény!

A szilva meg finom, sűrű lekvárrá sül szinte benne, jó kis kontrasztot képezve a felső tésztamorzsák ropogósságával.

 

Hozzávalók (20 x 30 cm-es tepsihez) – Szilvás morzsasüti

45 dkg liszt
20 dkg puha vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
12 dkg cukor
töltelékhez:
15-20 szem szilva
4-5 evőkanál fahéjas cukor

Elkészítés – Szilvás morzsasüti: 

A tészta hozzávalóit tálba öntjük, majd villával “vizes homok” állagúra keverjük.

Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd a tészta 2/3-át beleszórjuk, villával elterítjük majd kézzel belenyomkodjuk egyenletesre.

A szilvákat félbevágjuk. Vágott felükkel felfelé kirakjuk a tészta tetejét, majd megszórjuk  fahéjas cukorral.
A maradék tésztamorzsát egyenletesen a tetejére szórjuk.
180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük a süteményt és kb. 25-30 perc alatt ropogósra megsütjük. Rácsra téve kihűtjük, majd kockákra felvágjuk.
Még több szilvás süti: Szilvás sütemény receptek

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük