Fokhagymás sült répa tepsiben sütve
Meglepően finom köret!
Hogy miért meglepő? Mert csak nyers formájában szeretem a répát – vagyis eddig úgy gondoltam. Erre most kiderül, hogy sütve is! Egészen hasonló lesz az íze és az állaga, mint az édesburgonyának, amit meg imádok, úgyhogy biztosan ez is sokszor fog készülni nálam a jövőben!
Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
0,5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
fél tk bors
1 tk só
Elkészítés:
A répát meghámozzuk és nagyságtól függően 2-4 hasábra vágjuk.
A fokhagymát összetörjük, összekeverjük az olajjal, sóval és borssal, amiben aztán megforgatjuk a répadarabokat.
Sütőpapíros tepsire terítjük a répákat.
200 C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.