Paprikás lisztben sült hal

Paprikas lisztben sult hal

 

Gyorsan és könnyen előkészíthető étel a paprikás lisztben sült hal a karácsonyi (és minden máskori) asztalra – hogy ne a konyhában töltsd az időt.

Abban egészen biztos voltam, hogy sült hal recept nem fog felkerülni a blogra. Erre tessék.

Nem azért, mert nem szeretném, mert nagyon is szívesen eszem halat, de jó párszor csúfosan elbuktam a halsütési akcióimon. Ha akartok röhögni, nézzétek meg, posztoltam is róla a Facebookon.

Mindegyik után megfogadtam, hogy oké, ez nem az én sportom, nem fogok halsütéssel próbálkozni.

Aztán valamiért (megint) nem tartottam be ezt a fogadalmamat és kiderült, hogy mégis tudok én halat sütni és azóta is megy…

A „magic” pedig abban volt, hogy korábban csak fagyasztott halakat vettem, utána pedig frisset. És működött. A friss halfilével semmi probléma, a fagyasztott meg nem akar kiengedni időben, ha kienged, akkor a fele víz, szétesik, ledobja magáról a bundát és egyebek.

 

Paprikás lisztben sült hal hozzávalók:

fél kg friss afrikai harcsafilé (vagy másmilyen halfilé)

4 ek finomliszt

1 csapott ek őrölt pirospaprika

2 dl napraforgó olaj a sütéshez

 

Paprikás lisztben sült hal elkészítés:

A halszeleteket kisebb szeletekre vágjuk és megsózzuk mindkét oldalukat.

A lisztet összekeverjük a paprikával, majd ebben megforgatjuk a halat.

Forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük a hal mindkét oldalát.

Papírtörlőre szedjük ki, amivel felitatjuk róla a felesleges zsiradékot.

Én majonézes krumplisalátával tálaltam, amit felturbóztam egy kis sajttal, főtt tojással és újhagymával.

 

Még több halas receptért kattints ide!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

Paprikas lisztben sult hal