Sörre cserélheted a zöldségeidet egy angol pubban

 

Igen érdekes ártáblája van a Great Limberben levő Tne New Inn Pubnak. A sör és a puding ellenértékeként nem angol font van feltüntetve, hanem zöldségek és gyümölcsök.

A barter táblán feltüntetett lista szerint a spárgáért 2 pint, a rebarbaráért és a karfiolért 1 pint sört lehet kapni. A krumpliért pedig pudingot.

Két szabályt határoztak csak meg a cserénél:

Saját termesztésű növénynek kell lennie és csak Lincolnshire-ből származhat, kivéve a Jersey Royal nevű krumplifajta, ami pedig csak Jersey-ből.

A „cserenövény” mennyiségére nem állapítottak meg egy konkrétumot, az emberek viszont szeretnek adni (nyilván néhány termést szívesebben, mint pénzt), így a pub jól jár a mindig friss és környékbeli zöldségekkel. Erről nem szól a hír, de ha okosan csinálják, akkor mindig a konyhán éppen szükséges növények „árfolyama” csökken, amivel tele a kamra, azé pedig csökken.

A növények leadói pedig értesülhetnek a vendégtérben, hogy éppen mi készült az általuk vitt terményekből.

Szerintem zseniális megoldás, a pubnak így kevesebb zöldséget kell külön utakon beszereznie és a háztáji kertekben nem keletkezik felesleg. Bár lehet, hogy az asszony nem feleslegnek gondolja azt, amit éppen be akart főzni, pláne, ha kiderül, hogy tulajdonképpen sör lett belőle. A pub kiadásai csökkennek, ha így jut zöldséghez, a bevételei pedig nőhet, ha büszkeségből a saját terményből készült ételeket is megkóstolják az emberek. Talán még közösségépítő ereje is van egy faluban, kisvárosban egy ilyen akciónak.

 

Olvasd el ezeket is:

Téves rendelések étterme – ahol valószínűleg teljesen mást kapsz, mint amit kértél

Étterem antiszociális vendégeknek

Étterem, ahol te fogod ki a vacsorádat

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Forrás: Metro