Kvíz – Tudod, hogy ehető vagy mérgező ez a 10 növény?

 

Nyár, jó idő, iskolai szünet, szabadság, nyaralás, kirándulás, strand… ilyenkor töltjük a legtöbb időt a természetben. Ettől függetlenül viszonylag ritkán kerülünk olyan szituációba, hogy a túlélésért kéne küzdenünk, de azért elő-előtörnek olyan emlékfoszlányok, amiket Bear Grylls A túlélés törvényei című sorozatában láthattunk és naná, hogy azt gondoljuk: majd azt mi tudjuk, hogy mivel vészelhetjük át a „vadont” (ami egyébként 10 percre van a várostól és két büfé is várja a kirándulókat a legközelebbi buszmegállónál).

A kirándulások és utazások sarkalatos pontja a mit eszünk kérdésköre. Nem véletlenül kerülnek elő a félórás vonatúton is a rántott húsos szendvicsek. Naná, hogy a szabadban is megéhezünk és milyen hívogatóan piroslanak azok a kis bogyós gyümölcsök! Kóstoljuk meg! Vagy inkább ne? Most letesztelheted a tudásodat, hogy túlélnél-e egy „könnyű” vacsorát a természetben!

Egyébként a kertet is érdemes átnézni, mert ha a gyerek a homokot képes megenni, akkor a növények sem fognak kimaradni a kóstolgatásból. A picik mellett pedig az állatokra is veszélyesek lehetnek egyes növények.

Jöjjön a kvíz, válaszd ki, hogy szerinted ehető vagy mérgező növényről van szó!

 

 

Tetszett a kvíz? Töltsd ki ezeket is!

Kvíz – Te átmennél a szakácsvizsgán?

Kvíz – Ismered a régi ételneveket?

Kvíz – Tudnál főzni a régi szakácskönyvekből?

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂