Ezért tegyél aprópénzt a hűtődbe nyaralás előtt!

 

Hosszabb nyaralás előtt problémát jelenthet, hogy a hűtőből elfogyasszuk a gyorsan romlandó élelmiszereket. Vagy túl sok marad belőle és esetleg ki kell dobni vagy éppen a végén már csak a margarin marad a kenyérre. Ha ügyesen gazdálkodunk, akár ki is kapcsolhatjuk a hűtő részt a nyaralás idejére, ezzel energiát és pénzt spórolhatunk – bár a modern, energiatakarékos hűtőknél ez tulajdonképpen már nem egy tetemes összeg.

A fagyasztó része viszont minden bizonnyal bekapcsolva marad.

Akinek nincs kertje vagy nem tart állatokat, tehát úgy vásárolja az élelmiszereket, az egyébként jobban teszi, ha nem tart otthon nagyobb készleteket a fridzsiderben, hanem aktuálisan a boltban vásárolja, ezzel is energiát takaríthat meg.

Ha viszont benne van az étel, akkor drukkolhatunk, hogy ne legyen hosszabb áramszünet, ami alatt kiolvad az élelmiszer, visszafagyasztani nem véletlenül nem lehet, ilyenkor olyan baktériumok szaporodhatnak el az ételekben, amik miatt már nem fogyaszthatók később. Ha viszont nem vagyunk otthon, egy nagyobb áramszünet miatt kienged, majd visszafagy minden, akár észre sem vesszük, hogy történt valami és gyanútlanul megesszük azt, amit megsemmisíteni kéne.

Ennek ellenőrzésére egy egyszerű, de zseniális módszer, ha aprópénzt raksz a fagyasztóba. Egy pohárban fagyassz meg vizet, ennek tetejére helyezd a pénzt és tedd be a hűtőbe.

Ha hazatérés után ugyanígy néz ki, akkor minden rendben volt. Azonban ha az érme a pohár aljára került, az azt jelenti, hogy meleg lett odabent, a víz – és ezzel együtt az összes étel – kiolvadt, tehát dobhatsz ki mindent.

 

Olvasd el ezt is: Tudtad; hogy ezek az ételek is lefagyaszthatóak?

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂