Schobert Norbi most a NASA-tól kapott titkos űrhajósdiétával kápráztatja híveit

Schobert Norbi urhajosdieta

 

Előrebocsátom, hogy azt gondolom, Schobert Norbi és felesége, Rubint Réka sokat tettek azért, hogy a magyar emberek elkezdjenek mozogni vagy egy fokkal kevésbé hízlalóan táplálkozzanak. Bár sok helyen elhangzik, hogy pl. Réka tornái szétcseszik az ízületeket vagy az Update termékek fos@tnak, de ezzel együtt sok olyan túlsúlyos ember van, akit ők kezdtek el „mozgatni” vagy a táplálkozásra „odafigyeltetni”. Ami szerintem már egy hatalmas eredmény, hogy ekkora tömegeket mozgatnak meg – szó szerint.

Csak ne beszélnének hülyeséget – mondjuk, ebben Norbi a király, aki korábban már a felére csökkentette a burgonya szénhidrátját is.

Most új „Norbi titkot” halászott elő, melyet országos előadássorozattal promóz.

„Fiatalkoromban egy év alatt negyven kilót fogytam le ezzel a módszerrel. A mai napig őrzöm, mint emléket, harmincnégy éve egy széfben pihen. Az 1980-as években fejlesztette ki a NASA, az űrprogram keretén belül. Gondoljunk csak bele, az űrhajósoknak milyen egészségesnek kell lenniük ahhoz, hogy kilövéskor elbírja a szervezetük a több mint 20 G-s terhelést. A nekik készített diétából alkottam meg az Update kódrendszert, amit tizenöt év után újragondoltam.

Séfekkel, szakemberekkel, német kutatókkal továbbfejlesztettük, hozzátettem a saját tapasztalataimat is, így megszületőben van egy olyan új pontrendszer, ami segítség nélkül világossá teszi az ember számára, mennyit ehet naponta.”

– mondta Norbi „forradalmian új” űrhajósdiétájáról, melyről a fitneszguru előadásokon mesél majd országszerte.

 

Ühüm.

Szóval a most 47 éves Schobert Norbit 13 éves korában megkereste a NASA, hogy odaadja neki a titkos dokumentumot az űrhajósok diétájáról, amit aztán az akkor még túlsúlyos Norbika betett otthon a saját széfjébe.

Bár korábban még így mesélt a gyerekkori fogyásáról:

„Általános iskolából bekerültem a Mester utcai szakközépiskolába, … ott egy szigorú, régivágású tornaedző testneveléstanárt kaptam, Széles Lajost. … az edző az óra után behívott az öltözőbe és adott egy szénhidráttáblázatot, elmagyarázta, miből mennyit ehetek.”

Persze a kettő nem zárja ki egymást, abszolút elképzelhető, hogy a tesitanár NASA-alkalmazott volt.

És az űrhajósoknak miért van szükségük fogyasztó diétára? Annak a néhány embernek, akinek esélye van az űrrepülésre kiemelkedően nagy állóképességgel és átlagnál jobb egészséggel kell, hogy rendelkezzen. Feltehetőleg senki olyan nem választanak ki, akin van 10-20 kiló többletsúly, hogy „oké, téged küldünk az űrbe, de akkor le kell fogynod a kilövésig”! Az űrben pedig pont a súlyvesztés ellen küzdenek, tehát ott sem kell attól tartani, hogy hájasan fognak visszatérni a földre.

De akkor mi volt az eddigi Norbi Titok könyvekben? Nem is az igazi titok?

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 



2 thoughts on “Schobert Norbi most a NASA-tól kapott titkos űrhajósdiétával kápráztatja híveit”

  • Ez a „szénhidráttáblázat” volt a NASA pontdiéta. Ami amúgy a kalóriaszámláláson alapszik, de hát Norbi szerint a kalóriaszámolás hülyeség. Ehhez képest eléggé lefogyott vele még kamaszkorában. Azt már csak halkan jegyezném meg, hogy most se ártana neki valami új fogyókúrás módszert alkalmaznia saját magán.
    És lehet nála más gond is, ha másfél óra hosszat nem képes megállni a színpadon…