Ezek a bolti eladók legidegesítőbb szokásai

 

 

Nap mint nap találkozunk bevásárlásaink során bolti dolgozókkal, sokszor a segítségükre szorulunk, kérdeznünk, kérnünk kell, sokszor csak a kasszában találkozunk össze valakivel közülük, hiába akkora a bolt, mint egy repülőgéphangár. Van, aki kedves, van, aki inkább bunkó, van szimpatikus és kevésbé az, gyors és olyan is, aki úgy „kapkod”, mint egy lassított felvétel.

Összességében szerintem, sokkal kellemesebb napjainkban bemenni egy boltba, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt, bár azért jó néhány helyen még mindig én, mint vevő köszönök előre (vagy úgy egyáltalán), amikor belépek.

Én az a típus vagyok, aki szeret saját maga nézelődni, ezért nem szeretem, ha még csak egy fél méterre vagyok bent az üzletben (pl. ruhaüzlet), de már megkérdezik, hogy segíthetnek-e. Valahol láttam olyat, hogy kétféle színű kosár volt, az egyik a „hagyj békén” kosár, a másik pedig a „segíts” kosár, így egyértelmű az eladóknak is, hogy kit kell lerohanni”. De ezt nem számítom az idegesítők dolgok közé (bár az), mert végül is ez a feladatuk.

Pénzvisszaadás 

Valószínűleg ezt így tanítják a „kasszásiskolában”, mert ezt mindenhol így csinálják, de miért? Tartod a markod, ebbe belepakolja a kasszás széthajtogatva a papírpénzt, majd rácsúsztatja az aprókat. Egyértelmű, hogy a következő másodpercben le fog esni az apró, főleg, hogy a másik kezedben van egy pénztárca, a kosár, a szatyrod és kinek-kinek még egy vagy két gyerek is. Ja, és még el is kell pakolnod az árut. Sz@arakodni nincs idő, mert már jön is a következő vásárló. Nagyon gyors reakcióidővel lehet csak „kicselezni” a kasszásokat, hogy a papírpénz után elrántod a kezed, gyorsan elrakod és utána teheti az aprót. Vagy ez csak nekem okoz problémát?

Pakolás kisebb üzletben

Kipakolsz a kosárból a szalagra, majd amikor te jössz, akkor átrakod a kosarat az „érkezési oldalra”, ahol bepittyegés után gyűlik a cucc. Bizonyos üzletekben nem tudom olyan gyorsan odatenni a kosarat, hogy ne mindent a kosár mellé tegyen a kasszás, a maradék hely egyébként kb egy 10 centiméteres sáv, de begyűr mindent oda, ahelyett, hogy az üres kosárba pakolna.

Biztiboy

Értem én, hogy biztos sok a lopás, de azért amikor szoros emberfogásban jönnek utánam a drogériában a biztonsági őrök, azt nem igazán csípem. Jöjjön, de ne legyen a seggemben. Párszor már megcsináltam, hogy ilyenkor látványosan megálltam a tamponok és betétek között válogatni, azt még nem mertem megkérdezni, hogy tud-e segíteni. 😀 Mondjuk, nem is volt hatásos az „akcióm”, simán végignézik, hogy ki mit használ.

Próbafülke

Veletek is előfordult már, hogy a túlbuzgó eladó egyszer csak elrántja a függönyt, miközben próbálsz, hogy jó lesz-e a méret, tetszik-e stb? Hogy jut eszébe egyáltalán valakinek ilyesmi?

Információkérés

Nemrég fordult elő velem, hogy az egyik üzletlánc hirdetett neten valamilyen akciót, ehhez ők küldtek e-mailben egy azonosító levelet, amire aztán a boltban azt mondták, hogy ez nem felel meg saját maguknak, mivel a saját maguk levelében nincs vonalkód. Öööö… Viszonylag hamar feladta az eladó, azt mondta, nem tudja, mi van, aztán otthagyott. Öööö…

Ti milyen eladói viselkedéstől jöttök „idegállapotba”?

És itt a másik oldal is: Hogyan kergesd őrületbe az eladókat?

 

Olvasd el ezt is: 9 legidegesítőbb vevő, aki biztosan előtted áll a kasszánál.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂4 thoughts on “Ezek a bolti eladók legidegesítőbb szokásai”