Pikáns tonhalas-ricottás szendvicskrém

 

Random kirándulás. Tudod, mi az? Amikor csak úgy elindulsz, de nem tudod, hogy pontosan hová, az csak közben alakul. Legalábbis mi így hívjuk, amit jó párszor megcsináltunk. Én nem vagyok hosszú túrákra hitelesítve és őszintén szólva sokszor az épített környezet jobban érdekel, mint csak maga a természet. Szóval Pesten a random kirándulás nálunk úgy működik, hogy felszállunk egy kiválasztott buszra – olyat szoktunk kinézni, ami Budán, a hegyes vidéken közlekedik -, elindulunk vele és ahol megtetszik, leszállunk. Ott szintén elindulunk valamerre és megyünk, amerre éppen kedvünk tartja. A fővárosban annyira azért nem lehet elveszni, mert előbb-utóbb belebotlunk úgyis egy busz- vagy villamosmegállóba vagy ha lefelé indulunk, akkor meg a Dunába, de ez is érdekessége a „kirándulásnak” (amit inkább hosszabb sétának is hívhatnánk), hogy nem tudjuk előre, hol lesz a vége. Közben nézelődünk, felfedezünk érdekes helyeket és kicsit mozgunk is. Nyilván kocsival is működik a dolog, de ott nem árt, ha visszatalálsz a parkolóhoz 😉

Na, a hosszas bevezető után: bármennyire is nem kell egy ilyen sétánál három napi hideg élelemmel számolni, azért egy szendvics szokott kerülni a hátizsákba. Szalámit és felvágottat mostanában nemigen veszek, néha maximum egy kis sonkát, most viszont a tonhalas krémet „turbóztam fel”. Ezzel ha nem csinálnék semmit, akkor is jó lenne, de most ricottával dúsítottam. Egyrészt mert finom, másrészt meg a krém pikáns ízesítésű, ami enyhén csíp – ezt „nyelvbirizgálós érzést” ezzel enyhítheti is, akinek érzékenyebb rá, igazi friss, üde kenőkét kapunk így.

 

Hozzávalók:

egyszeres mennyiségű Hamé pikáns tonhalas krém

kétszeres mennyiségű ricotta

zöldségek

eredetileg szárított paradicsom volt hozzá a terv, de azt sehol nem kaptam, így adtam hozzá friss zöldséget

 

Elkészítés:

Vigyázat, nagyon bonyolult „recept”! Összekeverjük a tonhalas krémet és a ricottát. Kenyérbe tesszük a zöldségekkel és kész.

Ha vendégeket vársz, akkor szuper mártogatós lehet belőle, amihez kínálj hasábokra vágott zöldségeket vagy sós ropogtatnivalót.

 

A bejegyzést a Hamé támogatta, kövesd  Facebook oldalukat is, jönnek az újdonságok!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Faceboook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂