Zöldséges tonhalkrémmel töltött leveles tészta korongok

 

Ahogy megjelennek az első melegebb tavaszi napsugarak, mindenki igyekszik kiszabadulni a négy fal közül. A nyár pedig egyértelműen az estig a teraszon, kertben ücsörgések időszaka. Ilyenkor a barátokat, családtagokat is többször invitáljuk kerti partikra, lehet az egészen kislétszámú, spontán összeülés vagy nagy társasággal rendezett buli is.

És mi a legfőbb kérdés egy kerti parti rendezésénél? Hogy mi legyen a kaja! Adja magát, hogy valamilyen bográcsos étel legyen vagy pedig grillezés. De a fő „műsorszám” mellé kellenek kisebb harapnivalók, falatkák is. Itt is, mint minden nagyobb vendéglátásnál nálam az egyik elsőszámú szempont, hogy legyen előre el(ő)készíthető, ne akkor kelljen vele a konyhában tötymörögni, amikor kint már megy a buli és persze a második szempont az egyszerűség.

Ehhez mérten választottam a zöldséges tonhalas krémmel töltött leveles tészta korongokat is a kerti parti egyik résztvevőjének.

 

Hozzávalók:

leveles tészta –  ebből a hűtött, sütőpapírra nyújtott változatot ajánlom

Hamé tonhalas krém zöldséggel

tejföl

tojás

 

Elkészítés:

Két pogácsaszaggatóra (vagy egyéb kerek tárgyra) lesz szükségünk, amelyek között kb 2 cm átmérőkülönbség van – én pl. egy vékony falú üvegpoharat és egy kis pogácsaszaggatót használtam, mert így jött ki a tökéletes méret.

A nagyobb átmérőjűvel kiszaggatjuk a köröket és sütőpapíros tepsibe helyezzük őket.

A kisebb átmérőjűvel alaposan megnyomjuk a tésztát egyenlő távolságra a szélétől. Itt figyeljünk arra, hogy ne szakítsuk át a tésztát.

A belső kört alaposan megpakoljuk tejföllel – ez egyrészt ízesítést, plusz textúrát ad, másrészt segít sütés közben lenyomva tartani a kosárkánk belsejét.

A külső körívet megkenjünk egyhén tojással (lehet csak a fehérjével vagy elkeverve is).

180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.

Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.

Tálaláskor a kosárkák belsejébe halmozzuk a zöldséges tonhalas krémet.

A tetejét díszíthetjük valamilyen zöldséggel, magokkal vagy akár csak egy kis zöld zellerlevélkével.

 

 

A bejegyzést a Hamé támogatta. Kövesd a Facebook oldalukat is, jönnek az újdonságok!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 

 

 

Örülök, hogy ilyen sokan játszottatok a Hamé halas ajándékcsomagjaiért!

Az 5 nyertes a socialwinner oldal segítségével sorsoltam ki a hozzászólók között.

A nyertesek a következő olvasók:

Ládi Mónika

Góborné Papp Éva

Tán Zsuzsa

Lénárt Vanda

Kné H Eszter

Kérem a nyerteseket, hogy a Facebook oldalamon keresztül vegyék fel velem a kapcsolatot, hogy egyeztessünk a nyeremény kiszállításáról.

Gratulálok mindenkinek!