Leveles tésztában sült camembert körtével és dióval

 

A körte-camembert-dió remek trió!

Ezzel abba is hagyom a rímeket, úgysem tudnék írni több ilyen remeket.

Na, ugye mondtam…

Kicsit pikáns, kicsit édes, kicsit sós, jól esik egy pohárka bor mellé, de egy különlegesebb délutáni nasiként is. 

Elkészítési idő: 10 perc + 15 perc sütési idő

 

Leveles tésztában sült camembert körtével és dióval hozzávalók:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

1 nagyobb camembert sajt

2 körte

5-10 dkg dió

1 tojás

 

Leveles tésztában sült camembert körtével és dióval elkészítés:

A friss, készre nyújtott leveles tésztát kitekerjük és 12 négyzetre vágjuk.

A négyzetek szélétől 1-1 cm-re keretet “karcolunk” késsel, vigyázzunk, hogy ne vágjuk át a tésztát.

A “keretet” bekenjük felvert tojással.

A körtét és a camembert-t cikkelyekre vágjuk, a diót kisebb darabokra tördeljük.

A tésztanégyzetek közepére tesszük a diót, sajtot és körtét.

200 C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle aranybarna lesz és a camembert megolvad.

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük