Leveles tésztában sült camembert körtével és dióval
A körte-camembert-dió remek trió!
Ezzel abba is hagyom a rímeket, úgysem tudnék írni több ilyen remeket.
Na, ugye mondtam…
Kicsit pikáns, kicsit édes, kicsit sós, jól esik egy pohárka bor mellé, de egy különlegesebb délutáni nasiként is.
Elkészítési idő: 10 perc + 15 perc sütési idő
Leveles tésztában sült camembert körtével és dióval hozzávalók:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
1 nagyobb camembert sajt
2 körte
5-10 dkg dió
1 tojás
Leveles tésztában sült camembert körtével és dióval elkészítés:
A friss, készre nyújtott leveles tésztát kitekerjük és 12 négyzetre vágjuk.
A négyzetek szélétől 1-1 cm-re keretet „karcolunk” késsel, vigyázzunk, hogy ne vágjuk át a tésztát.
A „keretet” bekenjük felvert tojással.
A körtét és a camembert-t cikkelyekre vágjuk, a diót kisebb darabokra tördeljük.
A tésztanégyzetek közepére tesszük a diót, sajtot és körtét.
200 C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle aranybarna lesz és a camembert megolvad.
You must be logged in to post a comment.