Tormás-makrélás szendvics

 

Ha vendégségbe megyek, vagy vendégek jönnek, akkor nem szeretek sima „bolti” kaját vinni/kínálni. Nem azért, mert azok nem jók vagy én magam amúgy nem ennék ilyesmiket (dehogynem!). Lehet, hogy azért, mert gasztroblogom van és azt gondolom, hogy elvárják tőlem, hogy valamit „villantsak” vagy azért is, mert mindig akarok valami újról írni és ahhoz pedig ugye valamit készíteni kell vagy ezzel is azt akarom kifejezni, hogy számítanak nekem, mert készülök – vagy ezt így mind együtt. 

Persze ezzel az alábbi kis szendvicskével nem fogok Michelin-csillagot nyerni és a törődés sem igazán látszik, ha azt a munkálatok hosszasságán mérnénk (szerintem nem azon kell), de mégis van benne egy kis csavar. A fő ízt beleharapáskor a krémes állagú makréla adja, majd néhány másodperc után megérezzük a kissé megbúvó, nem tolakodó, de mégis plusz pikáns aromát hozzáadó tormát is. Ez olyan, amit aztán újra és újra érezni akarsz, így szinte észre sem veszed, hogy már a második szeletke is elfogyott…

 

Hozzávalók:

Hamé makrélás pástétom

torma

zöldségek

lenmag

 

Elkészítés:

Vékonyan megkenjük tormával a kenyeret. Majd erre jöhet vastagon a makrélás pástétom. Akár össze is lehetne keverni a kettőt, de én most igyekeztem úgy felkenni a krémeket, hogy látszódjon mindkettő.

Apróra vágott zöldségkockákkal és lenmaggal megszórjuk. 

 

A bejegyzést a Hamé támogatta. Kövesd a Facebook oldalukat is, jönnek az újdonságok!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂