Lazackrémes bruschetta salsa szósszal

 

Mi a mindennapok legnagyobb teljesíthető luxusa? Hát, az ágyban reggelizés! Milyen jól tud esni, ha nem órára kell kelni, hanem arra, hogy besüt a nap az ablakon, de még lustálkodhatunk az ágyban. És mivel ilyen „megterhelő” tevékenységben, mint a heverészés, hamar meg lehet éhezni, kötelező kellék a reggeli is. Ilyenkor felejtsük el a vajas kiflit vagy a sima péksütit, legyen az étel is extrább. Viszont ne kelljen miatta egy órára a konyhába vonulni, mert akkor ugye oda az ágyban lazítós délelőtt.

Legyen a tál bőséges, szépen tálalt, színes, olyan, ami a szemet is gyönyörködteti. Az ételek pedig olyanok, amit néhány perc alatt össze lehet állítani vagy előző nap elkészíthető és jót tesz az ízeinek az egy estés összeérés. Az alábbi reggeli-ajánlat hozza ezeket a kritériumokat, próbáld ki te is!

 

Hozzávalók:

paradicsomos salsa szószhoz:

2 dl sűrű paradicsomszósz

2 db nagyobb méretű paradicsom

fél fej közepes hagyma

1 db lime leve

2 gerezd fokhagyma

1 csipetnyi cukor

esetleg szárított chilipaprika

egyebek:

sokmagvas kifli vagy zsömle

fokhagyma

olívaolaj

Hamé lazacos pástétom

 

Elkészítés:

A salsához a paradicsomot apróra vágjuk és összekeverjük a paradicsomszósszal.

A hagymás és fokhagymát apróra vágjuk és a paradicsomhoz adjuk, sózzuk, hozzáadjuk a kevés cukrot, belefacsarjuk a lime levét, illetve beleszórhatjuk az összetört chilit.

Legalább két órára hűtőbe rakjuk fogyasztás előtt.

A kiflit/zsömlét kettévágjuk és megpirítjuk.

Fokhagymával bedörzsöljük és óvatosan meglocsoljuk jó minőségű olívaolajjal.

Megkenjük a lazacos pástétommal, majd ráhalmozzuk a paradicsomos salsát.

 

A bejegyzést a Hamé támogatta. Kövesd a Facebook oldalukat is, jönnek az újdonságok!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂