Vagonnyi vegán vagányság!

 

Imádom a kreatív dolgokat, ami kicsit (vagy nagyon) más, mint a megszokott!

Ezért is akadt meg a szemem ezeken a Basket ropogtatnivalókon. Ezekkel a kis ábrás dobozokkal igencsak kitűnik a megszokott kínálatból. Engem már ezzel megvettek, úgyhogy nagyon örültem, hogy alkalmam nyílt kipróbálni is, hogy rejtenek a dobozkák.

Ami nekem kevésbé számított (bár pozitívum, ha így van), viszont sokaknak meg nagyon is: a termékek vegánok, tehát nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű hozzávalót. Sőt, a hozzávalók listája meglepően rövid, olyan, amit te is beleraknál bármilyen házi kekszbe a saját konyhádban. Például a tönköly pálca esetében ez így néz ki: tönkölybúza liszt, növényi zsír, napraforgó mag, lenmag, szezámmag, tengeri só. Ennyi. De a többi nasinál is kb. ezekre lehet számítani: liszt, növényi zsír, magok, só.

Én is, mint szerintem sokan, a chipsek, krékerek harsány ízvilágához szoktam, így elsőre ezeknél a nasiknál azt mondtam, hogy kevés bennük az íz. Csak a só az ízesítő és abból sincs benne sok! Aztán ahogy kóstolgattam, úgy éreztem egyre jobban a benne levő magok ízesítő erejét. Mert azokból viszont nem keveset raktak bele. Először mártogatóssal eszegettem, akkor inkább semleges ízvilágot adott az erőteljesebb ízű kencék mellett, aztán már csak magában és úgy jöttek ki az igazi ízek, amik kb. ugyanolyan addiktívak voltak számomra, mint egy nagyon fűszeres chipsé. 

A többféle ízhez többféle forma is társult, van pálcika, „vastag” lapocska, vékony lapocska, kerek, négyzetes… Nekem a legjobban a vékony lapocskák jöttek be, ott pl. a szezámmag a tésztába van beledolgozva és igazán jól esett enni, ahogy hallottam, hogy roppan a számban a tészta. 

De mikről is regéltem eddig? Róluk!

 

Mr Rye – mogyorós kekszecskék

 

Zabszelet

Napraforgómagos lap

 

Tönköly pálca

 

Ötmagvas kréker kosár

 

Ropogós csalános lapocska

Ropogós hajdina lapocska

Ropogós búzaszelet sütőtök maggal

 

Ropogós búzaszelet sütőtök maggal

 

Lenmagos lapocska

 

A bejegyzést a Basket magyarországi forgalmazója, a Handicrafts támogatta. A termékeket megrendelheted itt vagy itt, illetve személyesen is megveheted Szegeden a Blues Café & 7-es Megállóban vagy a Delírium Pubban.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂