Babos mártogatós – 5 perc alatt kész

 

 

Nagyon szeretem a különböző mártogatósokat, mostanában általában ilyesmivel készülök, ha baráti összejövetelre megyek. Jók sós sütikhez, kenyérhez, zöldségekhez és mi most grillezett húsokhoz ettük. Nem mellesleg nagyon egyszerűen összehozható, ezzel 5 percnél többet tuti nem kell foglalkozni. Jöjjön most a babos mártogatós!

 

Hozzávalók – Babos mártogatós:

45 dkg konzerv (vagy puhára főzött) fehér bab

10 dkg krémsajt

1 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 ek citromlé

az eredeti recept nem írta, de tettem bele utólag kb 7 dkg reszelt trappista sajtot

 

Elkészítés – Babos mártogatós:

Az összes hozzávalót késes aprítóban összekeverjük, majd utólag hozzákeverjük a reszelt sajtot is.

Pár órára a hűtőbe rakjuk.

 

 

Szereted a mártogatósokat, kencéket? Ide kattintva találsz belőlük jó párat!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetéshez, ne maradj le semmiről! 🙂