Köles körözött – túró nélkül
Körözött túró nélkül? Mi van?!
És tényleg működik, olyan az íze, hasonló az állaga, egyszóval van körözött túró nélkül.
Mondjuk arra még nem jöttem rá, hogy ez valamiért jobb-e, mint a hagyományos változat, mert se nem olcsóbb, se nem gyorsabb, se nem lesz mentes, de egy érdekesség, érdemes kipróbálni. Annyi előnye azért van, hogy a túró talán nem alapfelszereltség a konyhában, akkor vesszük, ha kifejezetten kell valamihez, a köles meg eláll a kamrában, így hirtelen ötletként is elkészíthető. Na, de nem lebeszélni akarok (még ha úgy is tűnt az előbb 🙂 ), finom és kész, tessék kalandozni, eltérni a hagyományostól 🙂
Hozzávalók:
10 dkg köles
5 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
1 ek tejföl
1 tk mustár
1 kk só
1 tk őrölt paprika
1 kk fűszerkömény
Elkészítés:
A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben krémesre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajjal elkeverjük a fűszereket, apróra vágott hagymát, tejfölt és mustárt, majd belekeverjük a kölest.
Egy-két órát hűtőben tároljuk.
További mártogatóst, krémet, kencét itt találsz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
A recepthez a kölest a Lestello termékek forgalmazója, a Bedrock Kft. biztosította.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/koles-korozott
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.