Sajtos gombakrém
Na, az van, hogy hülyülök. Voltam egy lakásavatón TEGNAP, ami egyébként csak MA lesz :-O Igazából a dátumot nem is néztem, annyira úgy voltam vele, hogy most van. Hát nem… 🙂 És ezt a gombakrémet vittem – ma is ezt fogom 🙂 Indulás előtt nem sokkal csináltam, már „felkészültem” a szabadkozásra, hogy még biztos nem értek össze az ízek, na, ez a probléma mára megoldva. Most találhatok ki más kifogást.
Egyébként nagyon kis egyszerű, gyorsan összerakható recept. Én nagyon szeretem az ilyen kencéket, kenőkéket, krémeket – ki hogy hívja – lehet enni kenyérrel, pirítóssal, szendvicsbe rakva, zöldségekkel, chipssel stb-stb.
Hozzávalók:
20 dkg gomba – én déli tőkegombát használtam, de akár csiperkéből is készíthető
10 dkg krémsajt
10 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A gombát puhára főzzük és hagyjuk kihűlni.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és botmixerrel összeaprítjuk-keverjük.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
A gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította. Őszintén szólva még soha nem láttam – vagy csak nem vettem észre a boltokban? – déli tőkegombát, így érdekes volt ezt is kipróbálni. Egy részét a kínai zöldséges pirított tésztához tettem, ahhoz szerintem nagyon illettek ezek kisebb, hosszúkás gombák, nagyobb részéből pedig ez a gombakrém készült.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/kaloria/sajtos-gombakrem-haziasan