Sült édesburgonya
Eddig csak egyszer ettem édesburgonyát egy főzőtanfolyamon, de akkor nem igazán ízlett. Most viszont valamiért úgy gondoltam, hogy eljött a pillanat, hogy újabb próbát tegyek vele és örülök, hogy megtettem, mert most viszont nagyon bejött. A sült édesburgonya íze tényleg kicsit édeskés, nekem valahol a sütőtök és a krumpli között van.
Ehetjük mártogatóssal magában, önálló köretként vagy más zöldségekkel kombinálva.
Egyre többször látom a boltokban akciósként, úgyhogy ki lehet próbálni, hátha nektek is megtetszik.
Sült édesburgonya – Hozzávalók:
édesburgonya
só
bors
olaj
Sült édesburgonya – Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és 6-7 mm-es hasábokra vágjuk.
Sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk és kb egy evőkanálnyi olajjal átfröcsköljük.
180 C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha ízlik az édesburgonya, akkor nézz szét még több édesburgonyás recept között!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: https://bit.ly/2O5Za88
You must be logged in to post a comment.