Almás-camembertes-diós melegszendvics

almas camembertes dios melegszendvics,

 

 

Ha meghalljuk, hogy melegszendvics, akkor legtöbben májkrémes, esetleg pizzás szendvicskrémre gondolunk, jó alaposan megszórva sajttal. Hát, sajt ezen is van, bár camembert és az íze igazán különleges, édes és sós is egyben. Ezt nagyon jól kiegészíti a tetejére szórt megpirult dió.

Na és mi egészíti még ki? Egy-egy pohár finom rosé. Én a borok közül a rosét kedvelem a legjobban, ha iszom, akkor szinte csak ilyet.  Az ugye elterjedt, hogy nyáron egy finom rosét iszunk, akár fröccs formájában is, de télen sem érdemes mellőzni ezt a bortípust. Minden olyan ételhez passzol, ami könnyedebb, nem erőteljes fűszerezésű, pl. szárnyasokhoz, halakhoz, rákokhoz, olasz ételekhez, salátákhoz, gyümölcsös édességekhez, szendvicsekhez. Én ugyan nem értek a borokhoz, nekem szinte hihetetlen, hogy a hozzáértők mennyi ízt, illatot kiéreznek egy-egy korty borból, de amikor egy ilyen borászcsapattal voltam Nagygomboson, a Mátra lábánál levő borászatban, ők is abszolút elismeréssel nyilatkoztak a boraikról. Én pedig annyit tudok hozzátenni, hogy ízlik, ami a „mezei” borkóstolók számára a legfontosabb 🙂 A Nagygombos Rosé Cuvée és Kékfrankos Rosé mellett szerintem ne hagyjátok ki a Gróf Grassalkovics Gamay Noir Rosét sem, ami a borászat büszkesége, ennek más színe, illata, zamata van, mint a többi rosénak.

 

Hozzávalók: 

2 szelet rozsos kenyér

1 közepes alma

4 dkg camembert

3 dkg dió

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A kenyérre halmozzuk az almát, rá szeletben a camembert-t és szórjuk meg dióval.

Pár perc alatt meggrillezzük vagy sütőben sütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

almas camembertes dios melegszendvics

image

image

image

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/almas-camembertes-dios-melegszendvics



1 thought on “Almás-camembertes-diós melegszendvics”