Zöldséges pirított tészta
Nem annyira régen fedeztem fel, hogy mennyire ízlik a kínai kajáldákban a pirított tészta. Ez azért is furcsa, mert sem a répát, sem a káposztát nem szeretem főzött/sütött állapotban, ez meg mégis nagyon finom. És bár „kínai”, extra alapanyagként csak a szójaszósz kell hozzá, ami már talán minden 2. boltban fellelhető.
Hozzávalók – Zöldséges pirított tészta:
500 g Shan’shi wok tészta
2 közepes vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 kisebb káposzta
6 ek szójaszósz
4 ek olaj
só
Elkészítés – Zöldséges pirított tészta:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
Közben a zöldségeket, hagymát vékonykára daraboljuk.
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a zöldségeket, ezeket is átpirítjuk.
Rálocsoljuk a szójaszószt és beleforgatjuk a tésztát, hogy egyenletesen eloszoljon.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalahoz és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/piritott-teszta-zoldsegekkel
You must be logged in to post a comment.