Zöldséges pirított tészta

Kinai zoldseges piritott teszta

 

Nem annyira régen fedeztem fel, hogy mennyire ízlik a kínai kajáldákban a pirított tészta. Ez azért is furcsa, mert sem a répát, sem a káposztát nem szeretem főzött/sütött állapotban, ez meg mégis nagyon finom. És bár „kínai”, extra alapanyagként csak a szójaszósz kell hozzá, ami már talán minden 2. boltban fellelhető.

 

Hozzávalók – Zöldséges pirított tészta:

500 g Shan’shi wok tészta

2 közepes vöröshagyma

2 szál sárgarépa

1 kisebb káposzta

6 ek szójaszósz

4 ek olaj

Kinai piritott teszta

 

Elkészítés – Zöldséges pirított tészta:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

Közben a zöldségeket, hagymát vékonykára daraboljuk.

A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a zöldségeket, ezeket is átpirítjuk.

Rálocsoljuk a szójaszószt és beleforgatjuk a tésztát, hogy egyenletesen eloszoljon.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalahoz és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Kinai zoldseges piritott teszta

Kinai zoldseges piritott teszta

image

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/piritott-teszta-zoldsegekkel