Gombás-tejszínes karaj

Gombas-tejszines karaj

 

Ha már unod a húst magában, edd szósszal! A tejszín és a gomba nagyon jól megy a húsokhoz, a szárazabb húsokat is puhábbá, „jobban csúszóvá” teszi, szóval, a gombás-tejszínes karaj mindenképpen finom.

 

Hozzávalók – Gombás-tejszínes karaj:

60 dkg sertéskaraj

50 dkg gomba

3 dl főzőtejszín

2 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

2 ek olaj

bors

 

Elkészítés – Gombás-tejszínes karaj:

A karajszeleteket besózzuk és az olajon 3-3 perc alatt mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd egy tányérra félretesszük.

A visszamaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a vajat és megdinszteljük a hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a gombát.

Amikor a gomba levet eresztett, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felengedjük és félpuhára pároljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk és beletesszük a karajszeleteket is. Kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús és a gomba is megpuhul és a tejszín besűrűsödik. Sűrűsödik magától, de aki sűrűbbre szeretné, egy-két evőkanálnyi liszt belekeverésével még jobban sűrítheti.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

gombas tejszines karaj

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/gombas-tejszines-karaj