Gombás-tejszínes karaj
Ha már unod a húst magában, edd szósszal! A tejszín és a gomba nagyon jól megy a húsokhoz, a szárazabb húsokat is puhábbá, „jobban csúszóvá” teszi, szóval, a gombás-tejszínes karaj mindenképpen finom.
Hozzávalók – Gombás-tejszínes karaj:
60 dkg sertéskaraj
50 dkg gomba
3 dl főzőtejszín
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 ek olaj
só
bors
Elkészítés – Gombás-tejszínes karaj:
A karajszeleteket besózzuk és az olajon 3-3 perc alatt mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd egy tányérra félretesszük.
A visszamaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a vajat és megdinszteljük a hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a gombát.
Amikor a gomba levet eresztett, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felengedjük és félpuhára pároljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk és beletesszük a karajszeleteket is. Kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús és a gomba is megpuhul és a tejszín besűrűsödik. Sűrűsödik magától, de aki sűrűbbre szeretné, egy-két evőkanálnyi liszt belekeverésével még jobban sűrítheti.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/gombas-tejszines-karaj
You must be logged in to post a comment.