Gombás pizza tejfölös alappal
Süss pizzát otthon, negyedannyiból kijön, mintha rendelnéd.
Imádom a pizzát, viszont mostanában nem készítettem otthon. De most nekifogtam és újítottam a fokhagymás-tejfölös alapszósszal, amit még házilag nem próbáltam, pedig tényleg annyiból összehozható, mint amit a neve is mutat: fokhagymából és tejfölből.
Hozzávalók – Gombás pizza tejfölös alappal:
430 g liszt
1 ek olívaolaj
1 tk só
190 ml meleg víz
1,25 dkg friss élesztő
1 csipet cukor
1,5 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
10 dkg csiperke gomba
1 kis vöröshagyma
oregánó
bazsalikom
mozzarella sajt
Elkészítés – Gombás pizza tejfölös alappal:
A meleg vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és 2 evőkanál lisztet. 10-15 perc alatt hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd mehet bele a felfutott élesztő és az olívaolaj is. Gyúrjuk, dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve kb egy órát kelni hagyjuk meleg helyen.
Ha kb duplájára kelt, vékonyra nyújtjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
A fokhagymát apróra vágva elkeverjük a tejfölben, majd ezzel megkenjük a tésztát.
Erre fektetjük a vékonyra szeletelt gombát és vöröshagymát, megszórjuk ízlés szerint oregánóval és bazsalikommal (ha van friss, akkor persze az a legjobb).
Rádobáljuk a mozzarellaszeleteket és mehet a 180 fokos sütőbe, amíg aranyszínű lesz a tészta.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
A gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította. Tevékenységükben kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, egészséges életmód, ezek fontosságára a GoPink! akcióval hívják fel a figyelmet már 5. éve. A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva rózsaszín tálcákba csomagolják a gombákat és minden eladott tálca után 5 Ft-tal támogatják a mellrák elleni munkát.
You must be logged in to post a comment.