Tejszínes barackkrémleves
Használjuk ki még az őszi gyümölcsöket, főzzünk egyszerű és gyors levest! Ilyenkor már jobban esnek a teltebb ízek is, ha a levest tejszínnel dúsítjuk egy kellemesen krémes állagot kapunk.
Hozzávalók:
3 nagyobb őszibarack vagy nektrarin
3 ek cukor
1 csapott tk őrölt fahéj
2 dl Meggle Mesterkrém
4 dl víz
2 ek mazsola
1 citrom héja – ha túl édesnek találjuk, akkor facsarhatunk bele a levéből is
Elkészítés:
A barackokat meghámozzuk és kisebb kockákra daraboljuk.
A vízzel és cukorral együtt puhulásig főzzük.
Botmixerrel átpépesítjük.
Hozzáadjuk a citromhéjat, mazsolát, fahéjat és a Mesterkrémet (főzőtejszín) és összeforraljuk.
Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.
Díszíthetjük szeletelt mandulával, aprított pisztáciával vagy tejszínhabbal.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.