Tejszínes barackkrémleves

Tejszines barackkremleves

 

 

Használjuk ki még az őszi gyümölcsöket, főzzünk egyszerű és gyors levest! Ilyenkor már jobban esnek a teltebb ízek is, ha a levest tejszínnel dúsítjuk egy kellemesen krémes állagot kapunk.

 

Hozzávalók:

3 nagyobb őszibarack vagy nektrarin

3 ek cukor

1 csapott tk őrölt fahéj

2 dl Meggle Mesterkrém

4 dl víz

2 ek mazsola

1 citrom héja – ha túl édesnek találjuk, akkor facsarhatunk bele a levéből is

 

Elkészítés:

A barackokat meghámozzuk és kisebb kockákra daraboljuk.

A vízzel és cukorral együtt puhulásig főzzük.

Botmixerrel átpépesítjük.

Hozzáadjuk a citromhéjat, mazsolát, fahéjat és a Mesterkrémet (főzőtejszín) és összeforraljuk.

Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.

Díszíthetjük szeletelt mandulával, aprított pisztáciával vagy tejszínhabbal.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

image



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük