Sziget backstage – itt esznek a sztárfellépők

mit esznek a Sziget fellépők

 

 

A Sziget Budapest egyik legnagyobb rendezvénye. Megesik, hogy 90 000 látógató is részt vesz egy nap a programokon. Az biztos, hogy éhen nem fognak halni, mert rengetegféle étel (és ital) közül választhatnak, de akár be is vásárolhatnak a helyszínre települt élelmiszerboltban.

A sztárok, fellépők étekezéséről természetesen külön stáb gondoskodik, Orosz Gábor, a Kiosk executive chef-jének vezetésével. 100 fős személyzet 7000 adag étellel készül a hírességek „etetésére”. A fő irányvonal a BBQ lesz és igazi, bükkfatüzeléses szmókerben készítik a húsokat, természetesen a vendégek előtt, de lesznek magyaros ételek és kifinomultabb fogások is. Egy nap alatt kb 150 kg húst és 150 kg zöldséget használnak el, szolgálnak fel.

Orosz Gábor chef Sziget

Már hónapokkal a Sziget előtt megkapják a szervezők a ridereket, azaz azokat a listákat, melyek tartalmazzák, hogy milyen kívánságai vannak. Pédául Rihanna többek között műkörmöst is kért, mert mi van, ha éppen ott történik valami a körmével, Prince 2011-ban igencsak drágán rendeztette be az öltözőjét, a legdrágább darab egy 2,5 millió foritos bőrkanapé volt, Robbie Williams pedig futópadot is kért. Természetesen vannak az ételekkel kapcsolatos extra kívánságok is – Rihanna ezügyben egész visszafogott volt, puffasztott kukoricasnacket, magyar borokat és vodkát kért bekészíteni. De volt, aki manuka mézet, kecsketejet vagy organikus biomajonézt rendelt. Ezekkel mind számolni kell, beszerezni előre. És vannak a helyszínen felmerülő kérések is, mint pl. a sushi, ekkor a chef berobogózott érte a belvárosba, így oldotta meg a dolgot. Igyekeznek tényleg minden igényt kielégíteni.

Sziget backstage food

A hátteret az étterem biztosítja, minden reggel kiszállítják a friss alapanyagokat, de a helyszínen már tulajdonképpen „nomád” körülmények között, mobil konyhában kell elkészíteni az exkluzív ételeket. 

A csapat összeválogatása, verbuválása sem kis feladat, ez is a Szigetet megelőző hónapok munkája.

Különös figyelmet fordítanak az élelmiszerbiztonságra, nehogy a helyszín sajátosságaiból adódóan bármiféle probléma történjen. Természetesen gondolnak az ételallergiásokra is, nekik mentes ételekkel készülnek.

 

Sziget backstage food

 

 

 

 

Nézd meg azt is, mit és hol esznek a sportolók a riói olimpián!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás:

http://www.mymusic.hu/20160419_sziget_fesztival_2016

http://www.life.hu/sztarok/20160809-elkepeszto-sztarkivansagok-a-sziget-kulisszai-mogott-rihanna-prince-robbie-martin-garrix-robbie.html

http://hvg.hu/elet/20160810_BBQt_es_biomajonezt_is_ehetnek_a_sztarok_a_Szigeten

http://welovebudapest.com/cafes.and.restaurants.1/backstage.repast.high.quality.cuisine.fuels.the.stars.of.sziget

https://www.youtube.com/watch?time_continue=379&v=fpMRhqIP-FI