Vaníliás cupcake csoki ganache-zsal töltve
Egy jó alap muffin/cupcake receptre mindenkinek szüksége van. Azt aztán kedvünk szerint lehet ízesíteni, megtölteni, díszíteni. Most egy ilyet hoztam, az alap vaníliás, de belül finom csokis krémmel van töltve, a teteje pedig alaposan kidíszítve marcipánnal. Variáld te is kedved szerint!
Hozzávalók:
cupcake alaphoz (12 db-hoz)
15 dkg liszt
7,5 dkg cukor
6 dkg margarin
1 tojás
6 g sütőpor
0,5 dl tej
egy csipet só
1 rúd vanília
ganache-hoz:
7,5 dkg tejszín
11 dkg tejcsoki
3 dkg étcsoki
1 dkg margarin
1 csipet só
Elkészítés:
cupcake
A szobahőmérsékletű margarint cukorral habosra keverjük.
Hozzákeverjük a tojást, majd a tejet és a vaníliarúd kikapart magjait.
Végül pedig a liszt, sütőpor és só elegyét.
180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük.
csoki ganache:
A tejszínt felforraljuk a sóval, majd ráöntjük az összetört csokira, alaposan elkeverjük.
Ha kissé kihűlt, belekeverjük a margarint.
Hűtőhidegre hűtjük, majd robotgéppel kihabosítjuk.
Ha a cupcake-ek kihűltek, akkor egy teáskanállal kivájjuk a közepüket (a leeső részeket használhatjuk pl kókuszgolyóhoz vagy puncstortához). A ganache-t habzsákba töltjük és kitöltjük vele a réseket.
Ha nem akarjátok marcipánnal bevonni a sütik tetejét, akkor mehet oda is a ganache-ból.
A tetejének a díszítséhez használjunk különböző színű marcipánokat, különböző nagyságú és formájú kiszúróformákat. Ha több réteg marcipánt rakunk egymáshoz, akkor azt pl. tojásfehérjével ragaszthatjuk össze, de a sima víz is megfelel (nem kell sok belőle, éppenhogy ecsettel megkenve már működik a „ragasztó”).
Ha további cupcake/muffin receptekre, díszítésekre vagy kíváncsi, katt ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.