Biré Bitori – étterem, ahol nincs talaj a lábad alatt

bire bitori

 

 

Tériszonyosoknak nem ajánlom ezt az éttermet!

A mexikói Tarahumara hegységben építettek ezt a hihetetlen kilátással rendelkező luxuséttermet, melyet sziklába fúrt acélgerendák tartanak a szakadék széle fölött. A Biré Bitori név az őslakos indiánok nyelvén tányért jelent.

2000 méteres magasságban egy üvegpadlón keresztül nézhetünk lefelé – ezt tényleg csak a kalandvágyóknak ajánlott. A helyi Tall Arquitectos építésziroda építette a létesítményt, ahol az éttermen kívül koktélbár, napozóterasz és medence is megtalálható lesz. A tervek szerint 2017-ben fogják átadni és két módon lesz megközelíthető: egy elég hosszú szerpentinúton vagy pedig helikopterrel, ehhez saját leszállópálya is lesz a közelben. 

 

A csodálatos táj és a finom ételek mellett pedig a környék gazdag történelme is komoly vonzerőt jelenthet a lebegő étterem látogatói számára.

 

bire bitori

b4

b5

 

 

 

Nézd meg a világ 20+1 legfurcsább éttermét is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: http://www.tallarquitectos.com/#!bire-bitori/lhgq1

http://www.blikk.hu/aktualis/vilag-titkai/on-meg-merne-enni-itt-az-ebedjet-ketezer-meter-magasan-van-ez-az-etterem/kjygw8g

http://sneakhype.com/architecture/2016/03/dont-eat-at-bire-bitori-if-youre-afraid-of-heights.html