3 tipp a főtt tojás villámgyors hámozására

how peel hard boiled egg

 

Tojást hámozni gyorsan és egyszerűen is lehet, nem csak négyzetmiliméterenként leszenvedni a héját.

Bevallom, nekem eddig főként a leszenvedés jött csak össze. Amellett, hogy ez sokáig tart, csúnya is lesz a tojás. Bár én főként rakott krumpliba, tojáskrémbe és salátákba használtam, így a csúnyasága legalább nem látszott.

Ismerős neked is?

 

 

Húsvétkor azonban sokkal több főtt tojást fogyasztunk (kivéve én, mert rólam most kiderült, hogy allergiás vagyok a tojásra), jól is kell mutatnia a tányéron, hidegtálakon és az sem hátrány, ha gyorsan végzünk vele.

 

Találtam 3 eredményesnek tűnő módszert, próbáljátok ki ti is!

 

 1. Pohárba tenni szerintem hülyeség, inkább egy csavaros tetejű befőttesüveget javaslok, akkor nem fröcskölöd össze az egész konyhát 🙂 Rakd bele a tojást – akár többet is – önts rá vizet, rázd össze és könnyen lejön a héj.

 

2. Enyhén csapd az asztalhoz, a tenyereddel görgesd végig és kész is.

peel hard boiled egg

 

3. Mindkét végén egy kb centis átmérőjű részen szedd le a héjat, egyik végén kezdd el fúzni és kipottyan a tojás a túlsó végén. Ez inkább olyan „vakítós” trükknek jó, lehet, jóval több a befektetett energia, mint az előző két esetben 🙂

 

Neked van valamilyen bevált trükköd a hámozásra?

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

 

Forrás: http://www.popsugar.com/food/Why-Fresh-Eggs-Difficult-Peel-When-Hard-Boiled-7429332

http://i.cdn.turner.com/trutv/trutv.com/images/shows/hack-my-life/gifs/episode-108/egg.gif

http://i.imgur.com/JwSiYtC.gif

https://imgflip.com/gif/xg7f2

http://gifsgallery.com/boiled+egg+gif?image=122784443

 



5 thoughts on “3 tipp a főtt tojás villámgyors hámozására”