Kacsamelles tortillatekercs
Gyors, de isteni ebéd vagy vacsora a hűtőben fellelhető maradékokból a kacsamelles tortillatekercs.
Nálunk a munkahelyen nincs menza vagy rendelünk valamelyik menükiszállító cégtől vagy hozunk magunkkal kaját ebédre. Tudjátok, honnan lehet tudni, hogy közeleg a hétvége?
Amíg hétfőn komplett menüvel, húslevessel, rántott hússal – azaz a vasárnapi ebéd maradékaival érkeznek a munkatársak, addig pénteken már a hűtő eldugott sarkaiból aznap hajnalban összedobott szendvicsek, rántották, saláták, virslik kerülnek terítékre 😀 A péntek rövid nap, azt már kibírjuk féllábon is, bár az ebéd így is a (munka)nap fénypontja. 🙂
Ez a tortillatekercs is akár ilyen gyors pénteki ebéd is lehet, amit garantáltan irigyelnek majd a munkatársak a virslijük felett szomorkodva 🙂
Persze kell hozzá némi előkészület, volt nekem a fagyasztóban egy kis maradék a narancsos kacsamellből, ehhez nem is kell sok belőle.
Baromi régi kinéztem már tortillarecepteket, de még soha nem sütöttem. A boltban viszont akciós volt, amit nem használtam belőle, azt lefagyasztottam, ezt is csak elő kellett venni.
Akadt még a hűtőben némi salátakeverék és tejföl, összesen ennyi hozzávalót használtam.
A kacsamellet felmelegítettem, feldaraboltam kisebb darabokra, a tortilla középső sávjába halmoztam a salátát, rácsorgattam tejfölt, mehetett rá a kacsamell, majd szorosan összetekertem.
Persze készíthető más töltelékekkel is vagy ennél fűszerezettebben, különböző öntetekkel, de ez annyira ízlett, hogy alig bírtam abbahagyni… 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.