Banános joghurt mousse torta
Könnyed, gyümölcsös torta, sütés nélkül.
Hűlés után szépen összeáll, bírta a tömegközlekedést is 🙂 Aztán meg extra gyorsan fogyott…
Banános joghurt mousse torta – Hozzávalók (15 cm-es formához):
kekszes alaphoz:
12 dkg darált keksz
6 dkg vaj
1 teáskanál kakaópor
mousse-hoz:
4 közepes, érett banán
40 dkg sűrű, görög joghurt
1,5 dl tejszín habbá verve
cukor ízlés szerint (ha nem lenne elég édes a banán)
20 g zselatin + 0,5 dl víz
Banános joghurt mousse torta – Elkészítés:
A kekszes alaphoz a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel és a kakaóporral. A forma aljába egyenletesen lenyomkodjuk (jó alaposan).
A tejszínt kemény habbá verjük.
A banánokat a joghurttal turmixoljuk össze (ha nem elég édes, mehet bele itt a cukor).
Forgassuk óvatosan a tejszínhabot a banános joghurthoz.
A fél deci vízbe szórjuk bele a zselatin, keverjük el és melegítsük kevergetve, amíg el nem olvad – nem kell forralni! Óvatosan keverjük a banános joghurthoz ezt is.
Öntsük a kekszes alapra és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Egy éles késsel vágjuk körbe a formánál, majd szeleteljük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2015/01/bananos-joghurt-mousse-torta.html
You must be logged in to post a comment.