Karamellizált hagymás mártogatós
A mártogatós mindig jó ötlet vendégségre, baráti beszélgetésekhez. Meg lehet csinálni előre, kínálhatjuk simán kenyérrel, pirítóssal, sós nasival és zöldségekkel is. Ebből mindig a répa a legmenőbb, legalábbis ha van, tuti az fogy el legelőbb, próbáljátok ki 🙂
Amúgy meg a hagymával sem lehet melléfogni, kivéve, ha a kóstoló emberek mindegyike még további esti programot tervezne ;-), de szerencsére ezt általában pont mindenki pont lesza… szóval nem érdekli és eszi a hagymát. Én meg krokodilkönnyeket hullattam a készítése közben, legközelebb szerzek búvárszemüveget a hagymavágáshoz.
Hozzávalók – Karamellizált hagymás mártogatós:
3 dl tejföl
6 dkg camembert apró darabokra vágva
3 nagy vöröshagyma
só
bors
olívaolaj
Elkészítés – Karamellizált hagymás mártogatós:
A hagymást vékonyra szeleteljük és olívaolajon alacsony lángon 20 percig sütjük.
Ha már karamellizálódott, hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Hagyjuk egy kicsit a hűtőben állni.
Pirítóssal vagy zöldségekkel tálaljuk.
Az eredeti recept szerint a tejföl helyett török joghurtot, a camembert helyett pedig márványsajtot használtak.
Próbáld ki ezeket a mártogatósokat is:
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://izeselet.hu/receptek/karamellizalt-hagymas-martogato/
You must be logged in to post a comment.