Karamellizált hagymás mártogatós

Karamellizált hagymás mártogatós

 

A mártogatós mindig jó ötlet vendégségre, baráti beszélgetésekhez. Meg lehet csinálni előre, kínálhatjuk simán kenyérrel, pirítóssal, sós nasival és zöldségekkel is. Ebből mindig a répa a legmenőbb, legalábbis ha van, tuti az fogy el legelőbb, próbáljátok ki 🙂

Amúgy meg a hagymával sem lehet melléfogni, kivéve, ha a kóstoló emberek mindegyike még további esti programot tervezne ;-), de szerencsére ezt általában pont mindenki pont lesza… szóval nem érdekli és eszi a hagymát. Én meg krokodilkönnyeket hullattam a készítése közben, legközelebb szerzek búvárszemüveget a hagymavágáshoz.

 

Hozzávalók – Karamellizált hagymás mártogatós:

3 dl tejföl

6 dkg camembert apró darabokra vágva

3 nagy vöröshagyma

bors

olívaolaj

 

Elkészítés – Karamellizált hagymás mártogatós:

A hagymást vékonyra szeleteljük és olívaolajon alacsony lángon 20 percig sütjük.

Ha már karamellizálódott, hozzákeverjük a többi hozzávalót.

Hagyjuk egy kicsit a hűtőben állni.

Pirítóssal vagy zöldségekkel tálaljuk.

Az eredeti recept szerint a tejföl helyett török joghurtot, a camembert helyett pedig márványsajtot használtak.

 

 

 

Próbáld ki ezeket a mártogatósokat is:

camembert sajtos mártogatós

tökmag pesto

libatepertő pástétom

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

karamellizált hagymás mártogatós

 

Forrás: http://izeselet.hu/receptek/karamellizalt-hagymas-martogato/