Camembert sajtos mártogatós
A kencékkel, mártogatósokkal a különböző ízeket nagyon jól kombinálhatjuk és mivel új formát is kapnak az alapanyagok, általában jobban el is fogynak. Az esetek nagy részében pár perc alatt elkészülnek, mint például ez is.
Hozzávalók:
1 lágy camembert sajt (az enyém 17 dekás volt)
5 dkg natúr sajtkrém
1-2 evőkanál tejföl (ha inkább kenyérre szeretnéd tenni, tegyél belőle kevesebbet, ha inkább mártogatni, akkor lehet folyósabb, mehet több tejföl is)
fél közepes fej hagyma (én vöröset használtam, de lehet lilát is)
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
A camembert sajtot villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd egy-két óra hűtőben “érlelés” után fogyasztjuk.
Ehetjük kenyérre kenve, adhatjuk csíkokra vágott zöldségekhez vagy sós nassolnivalókhoz.
Ha szeretnél sok-sok kence között válogatni, nézz be ehhez a bejegyzéshez!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobb oldalon), ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://recepteszter.blogspot.hu/2010/07/camambert-sajtos-martogatos.html
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.