Fekete-fehér gesztenyetorta
Gesztenyetorta egyszerű fekete-fehér díszítéssel.
Most valahogy nem akart jönni az ihlet a tortához, máskor már sorban várakoznak az ötletek, most meg semmi. Ilyenkor csak elkezdek „gyurmázni” az anyaggal, aztán majd lesz belőle valami. Most ez lett. Nekem tetszett, mert olyan egyszerű és most már sikerült egész szépen be is burkolnom a tortát, kivéve a szélét.
A torta alapja a már szokásosnak mondható – FIGYELEM, FIGYELEM, nem véletlenül ilyen sokszor használom ezt, mert baromi finom (és egyszerű is) – az egyszerű gesztenyetorta.
A burkolathoz itt is, mint sok eddigi tortánál, unidecet használtam, ezt cukrászkellékesnél vagy webáruházakban lehet kapni 1500-2000 Ft körüli kg áron, többféle színben. Nagyon könnyű nyújtani és az íze is finom, a marcipánra hasonlít. Fehérrel beburkoltam a tortát, majd a feketéből 3 egyforma csíkot sodortam, ezeket megformáztam csepp alakúra, majd a hátuljukat enyhén megnedvesítve óvatosan rányomogattam a fehér burkolatra, így szépen odaragad. Ugyanígy felragasztgattam a pöttyöket is. Az aljára is került lezáróként egy fekete csík.
Anyukámat köszöntöttem vele anyák napján.
Nézd meg a korábbi tortaburkolás(os próbálkozás)aimat is:
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
1 thought on “Fekete-fehér gesztenyetorta”
You must be logged in to post a comment.
Meg tudom erősíteni, hogy nagyon finom ez a gesztenyés torta! Már többször volt alkalmam megkóstolni, mindig nagyon ízlett. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra!
Köszönöm az Anyák napi tortá(ka)t!