Fekete-fehér gesztenyetorta

Black and white cake gesztenyetorta

 

 

Gesztenyetorta egyszerű fekete-fehér díszítéssel.

Most valahogy nem akart jönni az ihlet a tortához, máskor már sorban várakoznak az ötletek, most meg semmi. Ilyenkor csak elkezdek „gyurmázni” az anyaggal, aztán majd lesz belőle valami. Most ez lett. Nekem tetszett, mert olyan egyszerű és most már sikerült egész szépen be is burkolnom a tortát, kivéve a szélét.

A torta alapja a már szokásosnak mondható – FIGYELEM, FIGYELEM, nem véletlenül ilyen sokszor használom ezt, mert baromi finom (és egyszerű is) – az egyszerű gesztenyetorta.

A burkolathoz itt is, mint sok eddigi tortánál, unidecet használtam, ezt cukrászkellékesnél vagy webáruházakban lehet kapni 1500-2000 Ft körüli kg áron, többféle színben. Nagyon könnyű nyújtani és az íze is finom, a marcipánra hasonlít. Fehérrel beburkoltam a tortát, majd a feketéből 3 egyforma csíkot sodortam, ezeket megformáztam csepp alakúra, majd a hátuljukat enyhén megnedvesítve óvatosan rányomogattam a fehér burkolatra, így szépen odaragad. Ugyanígy felragasztgattam a pöttyöket is. Az aljára is került lezáróként egy fekete csík.

Anyukámat köszöntöttem vele anyák napján.

 

 

Nézd meg a korábbi tortaburkolás(os próbálkozás)aimat is:

a gumicukorimádó tortája

egyszerű autós torta

pompon torta

virágos linzertekercs torta

lerókázott torta

„anyagában csíkos” torta

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

Fekete-feher torta gesztenyetorta

black and white cake gesztenyetorta

 

 

 

 1 thought on “Fekete-fehér gesztenyetorta”

  • Meg tudom erősíteni, hogy nagyon finom ez a gesztenyés torta! Már többször volt alkalmam megkóstolni, mindig nagyon ízlett. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra!
    Köszönöm az Anyák napi tortá(ka)t!