Egyszerű gesztenyetorta hamis marcipán bevonattal

Barátnőm „18.” szülinapjára készültem gesztenyetortával, ami sajnos sütés közben úgy döntött, hogy egy Mariana-árok-szerű képződménnyel „díszíti” önmagát, de ezen törekvését igyekeztem marcipánburkolattal megakadályozni. Korábban már elkészítettem muffinformákban, akkor nagyon szép, egyenletes tetejű sütik lettek.
Na, meg is van a megoldás Szepyke jóvoltából, habosra kell verni a tojásokat és nem lesz árok! 🙂

Hozzávalók – egyszerű gesztenyetorta:

4 tojás
20 dkg cukor
50 dkg gesztenyemassza
1-2 ek rum (én ezt kihagytam)
1 cs só

Elkészítés – egyszerű gesztenyetorta:

Habosra verjük tojásokat, majd elkeverjük apránként a cukorral és a sóval, végül hozzáadjuk az áttört gesztenyepürét és a rumot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe/formába rakjuk  és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ez az adag 18 cm-es tortaformához van, én püspökkenyérformába tettem, így tovább kellett sütnöm.
Nagyon gesztenyés ízű, mintha gesztenyepürét ennénk.

Hamis marcipán bevonat készítése itt.
Plasztik csoki smiley-k és számok vannak rajta.

 

 

Forrás: http://szepsegtar.blogspot.com/2012/02/egyszeru-gesztenyetorta.html



6 thoughts on “Egyszerű gesztenyetorta hamis marcipán bevonattal”

    • Szia Szepyke!Hát, tényleg nem vertem fel annyira a tojásokat … Javítom is a receptben, köszönöm! 🙂 (Elsőre szépen működött így is.)Azt gondoltam, hogy nálam inkább amiatt keletkezett a „törésvonal”, mert a tésztát egy kisebb tepsibe tettem és túl magasan állt benne …Köszönöm, hogy megosztottad a receptet, nagggyon finom! 🙂

  • Nem, szerintem a tojás felverése fontos, hiszen ebben nincs más, ami „fújja” a tésztát, csak a tojásba vitt levegő. A gesztenyemasszát is érdemes áttörve hozzáadni, mert így kapod meg azt a könnyű habos tésztát, amilyennek lennie kell. Remélem, hogy azért ízlett, mert én ezt nagyon szeretem!:)

    • Persze, hogy ízlett! Még anyukám is elkérte a receptet :)Legközelebb betartom a „szabályokat” 🙂 (Jellemző rám, hogy mindent egyszerűsítek, illetve variálok, szóval egyértelmű volt számomra, hogy miattam nem lett olyan szép, mint a tiéd! :))

  • Nem akartam, hogy az „árok” közelébe menjen :PEgyébként a tetején hosszában nyílt szét, végülis sütés után közvetlenül vészesebbnek látszott, mint utána pár órával, akkor lappadt kicsit a felülete és nem kellett marcipánhegyeket rápakolni 🙂