Almás-fahéjas tápiókapuding

 
Volt már egy próbálkozásom tápiókapuding témában, de az kb. arra a sorsra juthatott volna, mint a Csengetett, Mylordban Lady Lavenderé …
 
 
 
 
Imádom ezt a sorozatot!
Elsőre az enyém rettentően odaégett, fura állagú és ízű lett …
 
Nah, de most újra próbálkoztam 🙂
 
Hozzávalók:
5 dkg tápiókagyöngy (jobb a kisszemű, persze nekem nagyszemű volt :D)
5 dl tej
3 ek méz
1 nagy alma lereszelve
fahéj
 
Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt min. fél órára beáztatom vízbe, majd leszűröm.
Forrásban levő tejbe teszem a fahéjjal és folyamatos kevergetés mellett kb. 10 percig főzöm.
A tűzről levéve hozzáteszem a mézet (vagy helyette cukrot) és a reszelt almát és lefedve állni hagyom kicsit.
 
 Az állaga most is fura (nem megszokott) és nekem maradt 1-2 gyöngy, ami vmi miatt nem puhult meg, de almával és fahéjjal nagyon finom.
 
 
 
 
 

Forrás: http://feherfalat.blog.hu/2012/02/22/almas-fahejas_tapioka



1 thought on “Almás-fahéjas tápiókapuding”