Keksz szalámi

keksz szalámi

 

Ez a sütés nélküli édesség az egyik legegyszerűbb, íze, mint a kókuszgolyóé és itt még a gombócgyártás „fáradalmas” folyamatát is kihagyhatjuk! Jöhet a keksz szalámi?

Kezdőknek (is) való hálás desszert.

 

Hozzávalók – keksz szalámi:

25 dkg margarin

20 dkg cukor

25 dkg darált keksz

25 dkg összetördelt háztartási keksz

3 dl folyadék – ez lehet tej, gyümölcslé, egy része kávé, egy része rum

4 ek cukrozatlan kakaópor 

én tettem bele mazsolát is, mert nagyon szeretem

 

Elkészítés – keksz szalámi:

A margarint és cukrot felolvasztjuk.

Belekeverjük a kakaóport és a folyadékot és még melegen a darált és összetördelt kekszet.

Ha nem akarna összeállni, mehet bele még darált keksz, ha túl száraz lenne, akkor kevés folyadék. A folyadékot érdemes apránként adagolni, de ha elfogyna a keksz, no para! Tegyél bele kókuszreszeléket, diót, babapiskótát, ezek nagyon jól felszívják a nedvességet.

Ha összeállt a massza, akkor dupla réteg folpackra fektetjük egy sávban, mint egy hurkát, úgy, hogy a folpack két szélén maradjon kb 7-7 cm szabadon. Először kézzel nagyjából egyenletesre formázzunk, majd a folpack feltekerésével és a két szélének csavarásával tömörítjük a masszát, végül hengeresre görgetjük. 

Hűtőbe tesszük, másnap pedig porcukorba hempergetjük és szeletelve tálaljuk.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a Blogkövetésre, ne maradj le egy bejegyzésről sem!

 

keksz szalámi recept

 

Forrás: http://receptneked.hu/sutes-nelkul/keksz-szalami/