Keksz szalámi
Ez a sütés nélküli édesség az egyik legegyszerűbb, íze, mint a kókuszgolyóé és itt még a gombócgyártás „fáradalmas” folyamatát is kihagyhatjuk! Jöhet a keksz szalámi?
Kezdőknek (is) való hálás desszert.
Hozzávalók – keksz szalámi:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
25 dkg darált keksz
25 dkg összetördelt háztartási keksz
3 dl folyadék – ez lehet tej, gyümölcslé, egy része kávé, egy része rum
4 ek cukrozatlan kakaópor
én tettem bele mazsolát is, mert nagyon szeretem
Elkészítés – keksz szalámi:
A margarint és cukrot felolvasztjuk.
Belekeverjük a kakaóport és a folyadékot és még melegen a darált és összetördelt kekszet.
Ha nem akarna összeállni, mehet bele még darált keksz, ha túl száraz lenne, akkor kevés folyadék. A folyadékot érdemes apránként adagolni, de ha elfogyna a keksz, no para! Tegyél bele kókuszreszeléket, diót, babapiskótát, ezek nagyon jól felszívják a nedvességet.
Ha összeállt a massza, akkor dupla réteg folpackra fektetjük egy sávban, mint egy hurkát, úgy, hogy a folpack két szélén maradjon kb 7-7 cm szabadon. Először kézzel nagyjából egyenletesre formázzunk, majd a folpack feltekerésével és a két szélének csavarásával tömörítjük a masszát, végül hengeresre görgetjük.
Hűtőbe tesszük, másnap pedig porcukorba hempergetjük és szeletelve tálaljuk.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a Blogkövetésre, ne maradj le egy bejegyzésről sem!
Forrás: http://receptneked.hu/sutes-nelkul/keksz-szalami/
You must be logged in to post a comment.