Fahéjgolyó – az expressz édesség
A fahéjgolyó extra gyors édesség, sütés nélkül, csak egy kis kutyulás, majd gombócolás és már kész is!
Régóta várakozott a recept és a hozzá való sűrített tej is a kamrában, mire eljött a kipróbálás ideje. Pedig tényleg nem egy vacakolós valami, olyankor is neki lehet állni, ha pár perc és már itt is vannak a vendégek vagy csak hirtelen nassolni támad kedvünk.
Fahéjgolyó – Hozzávalók:
100 g darált keksz
170 g (egy tubus) cukrozott sűrített tej
3 dkg cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál fahéj
hempergetéshez: fahéjas porcukor
Fahéjgolyó – Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle (kb 15 lesz belőle), meghempergetjük a fahéjas porcukorban és kész.
Ennek aztán tényleg bárki nekiállhat, nincs hol elrontani. 🙂
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂
Forrás: Szofika a konyhában
You must be logged in to post a comment.