Fahéjgolyó – az expressz édesség

Fahejgolyo

 

 

A fahéjgolyó extra gyors édesség, sütés nélkül, csak egy kis kutyulás, majd gombócolás és már kész is!

Régóta várakozott a recept és a hozzá való sűrített tej is a kamrában, mire eljött a kipróbálás ideje. Pedig tényleg nem egy vacakolós valami, olyankor is neki lehet állni, ha pár perc és már itt is vannak a vendégek vagy csak hirtelen nassolni támad kedvünk.

 

Fahéjgolyó – Hozzávalók:

100 g darált keksz

170 g (egy tubus) cukrozott sűrített tej

3 dkg cukrozatlan kakaópor

2 teáskanál fahéj

hempergetéshez: fahéjas porcukor

 

Fahéjgolyó – Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle (kb 15 lesz belőle), meghempergetjük a fahéjas porcukorban és kész.

Ennek aztán tényleg bárki nekiállhat, nincs hol elrontani. 🙂

 

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂

 

 

Fahejgolyo

Fahejgolyo

 

 

Forrás: Szofika a konyhában