Kiwilekvár

Kiwi jam kivilekvár

 

A rendszeres blogolvasók tudják, hogy a képeken itt-ott feltűnik Madárka, „aki” a blog kabalaállata. Lehet, hogy nem jön le elsőre, de ő egy kiwimadár Új-Zélandról. Így tehát a blogon sem nélkülözhetjük a kiwis recepteket, volt már kiwileves és kiwi curd, ezt a listát szeretném ezúttal egy lekvárral gazdagítani.

Nekem nagyon tetszik a kiwi harsány zöld színe, benne a sok apró fekete maggal, ez a kész lekvárban is nagyon szépen látszik. Az állaga zselés lett és nem túl édes, én pont így szeretem.

 

Hozzávalók – kiwilekvár:

1,25 kg puhább kiwi

1 zacskó Dzsemfix Szuper 3:1 (25 g)

30 dkg cukor (én csak 20 dkg-ot tettem bele)

1 citrom kifacsart leve

 

Elkészítés – kiwilekvár:

A kiwiket meghámozzuk, a belső, keményebb „csumáját”, ha van, kidobjuk és a gyümölcsöt kis darabokra vágjuk. 

Citromlével meglocsoljuk és botmixerrel pürésítjük.

Hozzáadunk 2 evőkanál cukorral elkevert Dzsemfixet.

Kevergetés közben felforraljuk, hozzáadjuk a többi cukrot és még 3 percig bugyogtatjuk.

Alaposan elmosott, száraz üvegekbe töltjük még forrón (kanalanként adagoljuk, nehogy a hőtől elpattanjon az üveg). Rácsavarjuk a kupakot és a tetejére állítjuk 5 percre.

Nagyon finom kalácsra, kuglófra kenve, kekszekhez kanalazva.

 

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂

 

 

kiwi jam kivilekvár

 

Kiwi jam kivilekvár