Kiwilekvár
A rendszeres blogolvasók tudják, hogy a képeken itt-ott feltűnik Madárka, „aki” a blog kabalaállata. Lehet, hogy nem jön le elsőre, de ő egy kiwimadár Új-Zélandról. Így tehát a blogon sem nélkülözhetjük a kiwis recepteket, volt már kiwileves és kiwi curd, ezt a listát szeretném ezúttal egy lekvárral gazdagítani.
Nekem nagyon tetszik a kiwi harsány zöld színe, benne a sok apró fekete maggal, ez a kész lekvárban is nagyon szépen látszik. Az állaga zselés lett és nem túl édes, én pont így szeretem.
Hozzávalók – kiwilekvár:
1,25 kg puhább kiwi
1 zacskó Dzsemfix Szuper 3:1 (25 g)
30 dkg cukor (én csak 20 dkg-ot tettem bele)
1 citrom kifacsart leve
Elkészítés – kiwilekvár:
A kiwiket meghámozzuk, a belső, keményebb „csumáját”, ha van, kidobjuk és a gyümölcsöt kis darabokra vágjuk.
Citromlével meglocsoljuk és botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadunk 2 evőkanál cukorral elkevert Dzsemfixet.
Kevergetés közben felforraljuk, hozzáadjuk a többi cukrot és még 3 percig bugyogtatjuk.
Alaposan elmosott, száraz üvegekbe töltjük még forrón (kanalanként adagoljuk, nehogy a hőtől elpattanjon az üveg). Rácsavarjuk a kupakot és a tetejére állítjuk 5 percre.
Nagyon finom kalácsra, kuglófra kenve, kekszekhez kanalazva.
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂
You must be logged in to post a comment.