Fekete-fehér tejszelet
Kinder tejszelet néven szerepelt a recept, ezért is választottam, nagyon szeretem a bolti változatot, de azért elég drága dolog.
Részben csalódás volt, mert emlékeztet az állaga és íze a Kinder tejszeletre, de azért mégis más, ezért is adtam a receptnek ezt a fantasztikusan kreatív nevet 🙂 Persze a csalódás nem úgy értendő, hogy rossz volt, nagyon is finom lett, de úgy készüljetek rá, hogy ez egy nagyon puha kakaós tésztájú, tejszínes pudingos ízű krémmel töltött süti, akkor teljes „happy end” lesz a vége 🙂
Nagyon kiadós, egy egész gáztepsit beterített, szóval jó pár tejszelet méretű darab kijön belőle.
Ami fontos! A tészta először kemény, nekem 2 nap múlva lett igazán puha, úgy kell számolni az elkészítésével. Ez éppen előny is lehet, ha előre szeretnétek dolgozni.
Tejszelet – Hozzávalók:
tésztához:
2 tojás
2 ek kakaó
2 ek méz
5 dkg margarin
20 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
krémhez:
3 cs tejszínízű pudingpor
3 dl tejföl
1 ek liszt
7 dl tej
25 dkg margarin
25 ek porcukor (én margarinból és porcukorból is kb 3/4-ét tettem csak bele)
Tejszelet – Elkészítés:
A tojást, kakaót, mézet, margarint és porcukrot gőz felett felfőzzük.
Utána hagyjuk hűlni, ha már langyos, akkor hozzáadjuk a szódabikarbónával kevert lisztet. Mézeskalácsszerű tésztát kapunk.
Kettéosztjuk, és gáztepsi méretű lapokat nyújtunk belőle.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 6 perc alatt megsütjük a lapokat külön-külön. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral.
A pudingport összekeverjük a liszttel, tejjel és tejföllel és sűrűre főzzük. Állandóan kevergetve kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint is.
Az egyik lapot bekenjük krémmel, ráfektetjük a másikat és kicsit lenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen.
Esetleg csokimázzal is be lehet vonni a tetejét.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ne maradj le egy receptről sem!
Forrás: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kinder_szelet
You must be logged in to post a comment.