Krumplis rétes (rétestészta nélkül)

 

krumplis retes

 

 

 

Ha arról lenne szó, simán elélnék krumplin egy jó darabig! Imádom minden formájában.

Ennek a krumplis rétes receptnek a kipróbálásával új formát kapott, az íze viszont ismerős, melegen teljesen az olajban sült krumplis lángosra emlékeztet, de olajban sütés nélkül! Hidegen is nagyon finom, de be is lehet később dobni pár másodpercre a mikróba.

Próbáljátok ki harapnivalónak pogácsa helyett, de akár egy vacsorát is helyettesíthet, mert elég laktató (viszont nem lehet abbahagyni …).

 

Krumplis rétes – Hozzávalók:

1,5 kg krumpli

35 dkg liszt

1 dl tej

1-1,5 dl olaj

5 dkg búzadara

2 kk só

 

Krumplis rétes – Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Összetörjük és megvárjuk, míg kihűl.

Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, ezekkel közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle.

4 egyenlő részre osztjuk.

Kinyújtjuk az egyiket olyan szélességűre mint a tepsink, amibe tenni szeretnénk. 

Megkenjük olajjal (nem kell, hogy álljon rajta, de fedje be az egész felületét), megszórjuk vékonyan búzadarával, majd szorosan feltekerjük.

Sütőpapíros tepsibe rakjuk, enyhén lelapogatjuk, a tetejét is megkenjük olajjal és négyzetekre daraboljuk. Sütés után így szépen el lehet szakítani egymástól a szeleteket.

180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

 

Ha krumpliimádó vagy, nézz körül a többi krumplis recept között is!

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ne maradj le egy receptről sem!

 

Krumplis retes

 

 

Forrás: http://receptneked.hu/nagy_receptjei/krumpli-retes/

 

 



4 thoughts on “Krumplis rétes (rétestészta nélkül)”