Krumplis rétes (rétestészta nélkül)
Ha arról lenne szó, simán elélnék krumplin egy jó darabig! Imádom minden formájában.
Ennek a krumplis rétes receptnek a kipróbálásával új formát kapott, az íze viszont ismerős, melegen teljesen az olajban sült krumplis lángosra emlékeztet, de olajban sütés nélkül! Hidegen is nagyon finom, de be is lehet később dobni pár másodpercre a mikróba.
Próbáljátok ki harapnivalónak pogácsa helyett, de akár egy vacsorát is helyettesíthet, mert elég laktató (viszont nem lehet abbahagyni …).
Krumplis rétes – Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
35 dkg liszt
1 dl tej
1-1,5 dl olaj
5 dkg búzadara
2 kk só
Krumplis rétes – Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Összetörjük és megvárjuk, míg kihűl.
Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, ezekkel közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle.
4 egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk az egyiket olyan szélességűre mint a tepsink, amibe tenni szeretnénk.
Megkenjük olajjal (nem kell, hogy álljon rajta, de fedje be az egész felületét), megszórjuk vékonyan búzadarával, majd szorosan feltekerjük.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, enyhén lelapogatjuk, a tetejét is megkenjük olajjal és négyzetekre daraboljuk. Sütés után így szépen el lehet szakítani egymástól a szeleteket.
180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Ha krumpliimádó vagy, nézz körül a többi krumplis recept között is!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ne maradj le egy receptről sem!
Forrás: http://receptneked.hu/nagy_receptjei/krumpli-retes/
4 thoughts on “Krumplis rétes (rétestészta nélkül)”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon tetszenek a receptjeid, szerettem volna a saját receptjeim közé eltenni, de kijelölni még hagyja, de másolni nem tudom. Tudsz segíteni?
Kedves Ica! Örülök, ha tetszenek a receptek.
A recept neve mellett van egy kicsi nyomtató ikon, azzal vagy ki lehet nyomtatni, vagy pedig pdf-ben elmenteni.
Én sem bírom lementeni 🙁 egyet sem… s az ikon sem működik nekem
Én sem bírom 🙁 egyet sem… s az ikon sem működik nekem