Sült citromkrém
A sült citromkrém egy édesség, ami „savanyúság”! Persze csak enyhén savanykás, pont amennyire jól esik.
Én nagyon szeretem az ilyen sütiket, igazán frissítő hatásuk van.
Sült citromkrém – Hozzávalók:
1 citrom leve és lereszelt héja
2 tojás
1 púpozott ek liszt
1 kis doboz tejföl (ez eredeti recept szerint 3 dl tej)
7 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
Sült citromkrém – Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót összekeverjük, majd az egészét óvatosan a tojásfehérjéhez keverjük.
Kivajazott sütőformába öntjük a masszát. Nekem 2 db kb 10 cm átmérőjű kerámiaedénybe került.
180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük egy tepsiben, melyet megtöltünk vízzel a sütőforma feléig és 35-40 percig sütjük.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is, nem maradj le egyetlen receptről sem! 🙂
You must be logged in to post a comment.