Sült citromkrém

 sult citromkrem

A sült citromkrém egy édesség, ami „savanyúság”! Persze csak enyhén savanykás, pont amennyire jól esik.

Én nagyon szeretem az ilyen sütiket, igazán frissítő hatásuk van.  

 

Sült citromkrém – Hozzávalók:

1 citrom leve és lereszelt héja

2 tojás

1 púpozott ek liszt

1 kis doboz tejföl (ez eredeti recept szerint 3 dl tej)

7 dkg cukor

6 dkg olvasztott vaj 

1 csipet só  

 

Sült citromkrém – Elkészítés:

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.

A többi hozzávalót összekeverjük, majd az egészét óvatosan a tojásfehérjéhez keverjük.

Kivajazott sütőformába öntjük a masszát. Nekem 2 db kb 10 cm átmérőjű kerámiaedénybe került.
180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük egy tepsiben, melyet megtöltünk vízzel a sütőforma feléig és 35-40 percig sütjük.  

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is, nem maradj le egyetlen receptről sem! 🙂

 

sult citromkrem