Dán fahéjas csiga
Süss gyorsan, kelesztés és élesztő nélküli, puha dán fahéjas csigát!
Te melyik táborba tartozol? Csigavonalban haladsz evéskor kívülről befelé, a végére hagyva a legfinomabb belső falatokat vagy szépen egyenletesen eszed egyik „végétől” a másikig? 🙂 Én az elsőbe! 🙂
Ennek a tésztája villámgyorsan összegyúrható, max. negyed óra alatt legördülhetnek a csigák a „gyártósorról” :), 3/4 óra múlva pedig ott fognak illatozni!
Dán fahéjas csiga – Hozzávalók:
tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kk sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
5 dkg cukor
15 dkg joghurt
1,5 dl tej
töltelékhez:
10 dkg porcukor
2 kk őrölt fahéj
kenéshez:
4 ek tejszín vagy tej
2 ek cukor
Dán fahéjas csiga – Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk. 3 evőkanállal kiveszünk belőle, ez majd a kenéshez kell.
A többit összekeverjük, -gyúrjuk a tészta hozzávalóival.
Lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a 3 evőkanál olvasztott vajjal.
Megszórjuk a porcukor és fahéj keverékével egyenletesen.
Szorosan feltekerjük, majd kb 1,5 cm vastagra szeleteljük.
Kézzel kicsit megigazítjuk, hogy visszakapja a kerek formáját.
Sütőpapíros tepsire rakjuk.
Megöntözzük a tejszínnel/tejjel és megszórjuk cukorral.
200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A KözösKedd játékom – és a résztvevő bloggerek – jóvoltából van ám egy egész csigagyűjteményem is! 🙂
Ne maradj le semmiről, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂
Forrás: http://www.mohakonyha.hu/2010/04/dan-fahejas-csiga.html
You must be logged in to post a comment.