Dán fahéjas csiga

dan fahejas csiga

 

Süss gyorsan, kelesztés és élesztő nélküli, puha dán fahéjas csigát!

Te melyik táborba tartozol? Csigavonalban haladsz evéskor kívülről befelé, a végére hagyva a legfinomabb belső falatokat vagy szépen egyenletesen eszed egyik „végétől” a másikig? 🙂 Én az elsőbe! 🙂

Ennek a tésztája villámgyorsan összegyúrható, max. negyed óra alatt legördülhetnek a csigák a „gyártósorról” :), 3/4 óra múlva pedig ott fognak illatozni!

 

Dán fahéjas csiga – Hozzávalók:

tésztához:

40 dkg liszt

10 dkg vaj

1 kk sütőpor

1/2 kk szódabikarbóna

5 dkg cukor

15 dkg joghurt

1,5 dl tej

töltelékhez:

10 dkg porcukor

2 kk őrölt fahéj

kenéshez:

4 ek tejszín vagy tej

2 ek cukor

 

Dán fahéjas csiga – Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. 3 evőkanállal kiveszünk belőle, ez majd a kenéshez kell.

A többit összekeverjük, -gyúrjuk a tészta hozzávalóival.

Lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk.

Megkenjük a 3 evőkanál olvasztott vajjal.

Megszórjuk a porcukor és fahéj keverékével egyenletesen.

Szorosan feltekerjük, majd kb 1,5 cm vastagra szeleteljük.

Kézzel kicsit megigazítjuk, hogy visszakapja a kerek formáját.

Sütőpapíros tepsire rakjuk.

Megöntözzük a tejszínnel/tejjel és megszórjuk cukorral.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

 

 

A KözösKedd játékom – és a résztvevő bloggerek – jóvoltából van ám egy egész csigagyűjteményem is! 🙂

 

 

Ne maradj le semmiről, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂

 

Dan fahejas csiga

Dan fahejas csiga

 

Forrás: http://www.mohakonyha.hu/2010/04/dan-fahejas-csiga.html