Bundás alma

Palacsintatesztaban sult alma bundas alma

 

Azt hiszem, csak egyszer ettem ilyen bundás almát, egy házibulin ipari mennyiséget lesütöttünk belőle és baromi finom volt! Szóval már egy ideje motoszkált a fejemben, hogy újra el kellene készíteni, most végre megcsináltam. Bár nem tudom, miért vártam eddig, gyorsan megvan, egyszerű is és főleg isteni sok-sok fahéjjal megszórva!

 

Bundás alma – Hozzávalók (kb 2 almához):

2 alma 🙂

1 tojás

10 dkg liszt

2 tk cukor

1,5 dl víz (lehet tej is)

szóráshoz:

2 ek pocukor

1 tk fahéj

sütéshez: olaj

 

Bundás alma – Elkészítés:

A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, egy sűrű palacsintatésztát kapunk.

Az almát felkarikázzuk 0,5-1 cm vastagra, a magházát kivájjuk. Én ezt egy fém kupakkal szoktam (valamilyen alkoholos üvegen volt), ezt csak rányomom és már ki is szúrta az alma közepét. Egy késsel pedig simán ki lehet szedni a beleszorult almaközepet.

Az olajat felforrósítjuk.

A tésztába mártjuk az almakarikákat és egy határozott mozdulattal (így nem folyik le az almáról a tészta) beletesszük az olajba.

Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Törlőpapírra szedjük.

Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. De lehet akár vaníliapudinggal, vaníliafagyival is 🙂

 

 

Ha sok-sok bundázott étel receptjére vagy kíváncsi, nézd meg a KözösKedd játék bunda! válogatását!

 

Konyhalál Facebook-oldalához itt tudsz csatlakozni!

 

 

Palacsintatesztaban sult alma bundas alma

 

Palacsintatesztaban sult alma bundas alma

 

 Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/bundas-alma