Bundás alma
Azt hiszem, csak egyszer ettem ilyen bundás almát, egy házibulin ipari mennyiséget lesütöttünk belőle és baromi finom volt! Szóval már egy ideje motoszkált a fejemben, hogy újra el kellene készíteni, most végre megcsináltam. Bár nem tudom, miért vártam eddig, gyorsan megvan, egyszerű is és főleg isteni sok-sok fahéjjal megszórva!
Bundás alma – Hozzávalók (kb 2 almához):
2 alma 🙂
1 tojás
10 dkg liszt
2 tk cukor
1,5 dl víz (lehet tej is)
szóráshoz:
2 ek pocukor
1 tk fahéj
sütéshez: olaj
Bundás alma – Elkészítés:
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, egy sűrű palacsintatésztát kapunk.
Az almát felkarikázzuk 0,5-1 cm vastagra, a magházát kivájjuk. Én ezt egy fém kupakkal szoktam (valamilyen alkoholos üvegen volt), ezt csak rányomom és már ki is szúrta az alma közepét. Egy késsel pedig simán ki lehet szedni a beleszorult almaközepet.
Az olajat felforrósítjuk.
A tésztába mártjuk az almakarikákat és egy határozott mozdulattal (így nem folyik le az almáról a tészta) beletesszük az olajba.
Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Törlőpapírra szedjük.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. De lehet akár vaníliapudinggal, vaníliafagyival is 🙂
Ha sok-sok bundázott étel receptjére vagy kíváncsi, nézd meg a KözösKedd játék bunda! válogatását!
Konyhalál Facebook-oldalához itt tudsz csatlakozni!
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/bundas-alma
You must be logged in to post a comment.