Kéksajtos-medvehagymás pogácsa

keksajtos medvehagymas pogacsa

 

 

Egy pogácsa azoknak, akik nem mernek vagy nem szeretnek tésztát gyúrni és keleszteni, illetve ha számít a gyorsaság.  A tészta hozzávalóit csak gyorsan össze kell keverni, nem is szabad túlgyúrni és már lehet is nyújtani és mehet a sütőbe, majd gyorsan ehetjük is a kéksajtos-medvehagymás pogácsát.

A kéksajttal nem vagyok nagy barátságban, mégis, amikor megláttam Édesemnél ezt a receptet, tudtam, hogy ez ízleni fog. (Egyébként Édessemel egyszer már főztem „együtt” vagyis az ő instrukcióit követve készítettünk gyönyörű cupcake-eket a Makifood főzőiskolában.)  Éppen annyira van jelen az íze a sajtnak, amennyire kell, a morzsolása után megmaradó, sütés közben megolvadt sajtdarabokkal a találkozás falatozáskor pedig mennyei.

Ez volt az egyike a sütiknek, amit vittem a gasztroblogger találkozóra.

 

Kéksajtos-medvehagymás pogácsa – Hozzávalók:

140 g liszt

1 tk sütőpor

1/4 tk szódabikarbóna

1/2 tk só

1 tk cukor

45 g hideg vaj, felkockázva

100 g összemorzsolt kéksajt

1 kis marék medvehagyma felaprítva (eredeti recept szerint snidling)

120 ml joghurt

 

Kéksajtos-medvehagymás pogácsa – Elkészítés:

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, cukrot összemorzsoljuk a vajjal, majd beletesszük a sajtot, medvehagymát és a joghurtot és lágyan összedolgozzuk (ne gyúrjuk túl!).

Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

Én lekentem a tetejüket tojással és szórtam rájuk szezámmagot is, de ez elhagyható.

210 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíros tepsin kb. 12 perc alatt kisütjük.

Nagyon finom, puha állagú pogácsákat kapunk, nekem 2 nap után is puhák maradtak.

 

 

Konyhalál Facebook oldal: itt található, gyere és csatlakozz!

 

keksajtos medvehagymas pogacsa

 

keksajtos medvehagymas pogacsa

 

keksajtos medvehagymas pogacsa

 

keksajtos medvehagymas pogacsa