10 perces krémes – leteszteltük, finom!

10 perces kremes

 

Persze, tudom, hogy a krémes időigényesebb és ez „lehetetlen”, hogy 10 perc alatt elkészüljön, de ez tényleg ennyi időt vett igénybe.

Egyik este nagy sütés-főzésben voltam, csináltam almás pite-golyót, ami szuperül sikerült, aztán kipróbáltam a vajalját, ami valami rettenetes ízű lett. Nem ettem még soha, sőt, kb. egy hónappal ezelőtt hallottam először erről a hagyományos ételről, melynek a neve olyan egzotikusan hangzik, de gondolom, onnan jön a neve, hogy a vaj alja. Nem tudtam, mire számítsak az ízével kapcsolatban, de nekem nem jött be, így fel sem került a blogra.

Lehet, hogy ennek ellensúlyozására még bennem volt, hogy valamit még jó lenne csinálni, éjjel fél 1-kor álltam neki, 3/4 1-re már mindennel kész is voltam, az edények elmosogatásával együtt.

Nem húzom tovább az időt, egy korábbi nyereményemet, a Dr. Oetker házi krémesport használtam. A „tesztcsapatnak” nem mondtam meg előre, hogy porból van, mindenki odáig volt, hogy hű, meg há, milyen fasza szuper krémest tudok én csinálni. Aztán persze elárultam, de ezután sem változott a véleményük. Szóval be lehet vele sok dícséretet zsebelni és tök kezdőként sem lehet elrontani. Tényleg olyan lesz, mint a cukrászdai krémesek. (Aki idegenkedik a félkész/kész dolgoktól, az nyilván nem fogja kipróbálni.)  

 

10 perces krémes – Hozzávalók:

Dr. Oetker házi krémes por

800 ml tej leveles tészta (hogy tényleg 10 perces legyen, érdemes a kinyújtott, feltekert változatot választani).  

 

10 perces krémes – Elkészítés:

A leveles tésztából kivágunk két, kicsivel nagyobb méretű (érdemes 2-3 cm-t ráhagyni, mert sütés közben kicsit összeugrik a tészta) darabot, mint a tepsink/formánk, amiben össze akarjuk állítani. Az egyiket egyben hagyjuk, a másikat négyzetekre daraboljuk. Sütőpapíron gáztepsin előmelegített sütőbe helyezzük és aranyszínűre sütjük.

Amikor már majdnem kész, kezdhetjük a krémet keverni. Habverővel a tejhez adjuk a port, pár perc keverés után kész is.

Az egyben sütött lapot a forma aljába helyezzük (ez valószínűleg magasra fel fog emelkedni, de majd a krém lenyomja), erre kanalazzuk a krémet, egyenletesen eloszlatjuk és rárakosgatjuk a tésztanégyzeteket.

Kis, hűtőben való – pihentetés után szépen szeletelhető.  

 

10 perces kremes