Goldfischli házilag

Goldfischli

 

Ez az aranyhal egyszerre teljesíti 3 kívánságomat: finom, egyszerű és gyors az elkészítése (és még „visszadobni” sem kell :))

Szeretitek a Goldfischlit? Tudjátok, ezeket a szezámmaggal megszórt aranyló halacskákat, amiket pereccel, ropival egy többféle más ropogtatnivalóval együtt kínálnak egy csomagban. És mindig a halacska fogy el először belőle 🙂

Nos, amikor megláttam egy amerikai oldalon a receptjét, nem volt kérdés, hogy kipróbálom! Ilyen apró halacskaformám nincsen, de egy kör- és egy csillagkiszúróval megoldottam ezt a problémát.

Az íze pedig … tulajdonképpen nekem nem hasonlít teljesen a Goldfischlire … annál sokkal jobb! De tényleg! Az érett vörös cheddar sajt képezi a tészta nagy részét, ez megsülve még karakteresebb ízű, mint nyersen.

 

Goldfischli – Hozzávalók:

22 dkg cheddar sajt

8 dkg vaj

1 bögre (kb 2 dl) liszt

3/4 teáskanál só

2 evőkanál hideg víz

szezámmag, esetleg mák

 

Goldfischli – Elkészítés:

Lereszeljük a sajtot.

Az összes hozzávalóval összegyúrjuk.

Folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük.

Enyhén lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk kisebb kiszúróformákkal.

A halacskaformához kisméretű pogácsaszaggatóval (hmm, nekem egy ősrégi Impulse dezodor kupakja, nagyon jól lehet vele kisméretű köröket csinálni, ki is jön könnyedén belőle) köröket szaggatunk. Csillag kiszúróval az egyik végéhez közelebb mindkét oldalon a csillag egyik csúcsával kis sarkokat szaggatunk. Majd kézzel egy kicsit ellapítjuk a testrész hegyesebb végeit, kész is a halacska.

Kicsit megkenjük a vízzel és megszórjuk szezámmaggal/mákkal.

 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Goldfischli

 

Goldfischli

Goldfischli

 

 

ajándékba készült Detty névnapra, így néhány kör alakú „hal” DETTY” feliratot is kapott

 

 

 

Goldfiscli

 

Forrás: http://diply.com/different-solutions/how-make-your-own-homemade-goldfish-crackers/26087