Gesztenyesün és társai – vendégpost a Blogkóstoló 14. fordulójára
A Blogkóstoló játék 14. fordulójának háziasszonyaként megpróbáltam rábeszélni a játékra a családtagokat is. Sikerrel is jártam, anyukám és testvérem is benevezett. Nem írnak blogot, így sorsoltam nekik 1-1 blogot, ahonnan ők válogattak.
Tesómnak, Gabinak pont Andi barátnőm blogja jutott. Mondtam ezt neki akkor, de aztán el is felejtette.
Aztán elküldte a nevezéshez a képeit és elkezdtem nevetni 🙂 Mert az történt, hogy pont Andinál jártam, amikor gesztenyeszíveket és -cseppeket készített, mártott be csokiba. A cseppeket meglátva én egyből a sünikre asszociáltam, kérdeztem is, hogy az lesz belőle? Nem annak indult, de aztán néhány mandulaszelettel és lenmaggal sünikké alakultak. Gabi meg „jó érzékkel” kiválasztotta pont ezeket a süniket 🙂 Mondta is, hogy olvasta Andinál, hogy a barátnője ezt és ezt mondta, de arra nyilván nem gondolt, hogy én vagyok az a barátnő 🙂
Na, és ami nekem nem jutott eszembe, neki viszont igen, hogy a mandulaszeletek pikkelyként is milyen jól mutatnak, így lettek halak is, aztán úgy belelendült, hogy sok minden más is 🙂 Tehát ez most egy vendégpost Gabi műveivel 🙂
Hozzávalók:
2 cs gesztenyemassza (összesen 50 dkg)
10 dkg margarin/vaj
18-20 dkg darált keksz vagy darált babapiskóta
1 cs vaníliás cukor
rum vagy rumaroma
étcsoki a mártogatáshoz
Elkészítés:
A gesztenyemasszát villával áttörjük és hozzáadva a többi alkotóelemet összegyúrjuk.
Formázhatunk belőle klasszikus módon szíveket vagy cseppeket.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és az alakzatok egy részét megmártjuk benne.
Ha sünit szeretnénk, a cseppekre csokiba mártás után (amíg meg nem dermed) szeletelt mandulákat tűzdelünk. A süniszemek lehetnek csokicseppekből vagy apróbb magokból (pl. lenmag, szezámmag).
Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂
2 thoughts on “Gesztenyesün és társai – vendégpost a Blogkóstoló 14. fordulójára”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon örülök, hogy ilyen kreatív lányaim vannak!
Volt kiktől örökölnünk! 🙂