Alma-kiwileves pirított dióval
A pirított dió bármilyen egyszerű kevert süteményt fel tud dobni a jellegzetes, kicsit gesztenyés, kicsit pörkölt ízével. Gondoltam, hogy az almalevessel is csak jót tehet … 🙂
Hozzávalók:
80 dkg alma (vagy egy része kiwi)
3-4 ek cukor
1 ek vaníliás pudingpor
1 tk fahéj,
kb 5 db szegfűszeg
citromlé, ha savanyítani akarjuk
10 dkg pucolt, egész dió
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, fedaraboljuk és feltesszük főni kb 1-1,5 l vízben a fahéjjal és szegfűszeggel együtt.
Forraljuk kb. 10 percig, amíg a gyümölcs megpuhul.
A levesből kiveszünk pár kanál forró lét, abban elkeverjük a pudingport, majd tovább hígítjuk a levessel, végül visszaöntjük és jól elkeverve néhány percig főzzük. Aki sűrűbbre szeretné, a pudingot keverje el tejben, joghurtban vagy tejszínben, de minden esetben célszerű a forró levessel hígítani, mielőtt összeöntjük, így nem lesz csomós.
A nem találjuk eléggé savanykásnak, citromlével öntözzük meg.
A diót serpenyőben (olaj nélkül) enyhén pirítsuk meg és tálalás előtt szórjuk a levesre.
Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni.
Ugye nem felejtettétek el, holnap KözösKedd játék, mindenkinek ér csatlakozni, hozok egy jó kis témát! 🙂
Aki jelentkezett a Blogkóstolóra, annak 2 hete van még elkészíteni és beküldeni a finomságokat! 🙂
1 thought on “Alma-kiwileves pirított dióval”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon finom volt a leves, a pirított dió különösen feldobta!