Konyhalál KözösKedd 1. – madár
Már régóta tervezgetem ennek a „játéknak” a beindítását, de most végre a tettek mezejére léptek és remélem, Ti is ezt teszitek majd!
Mi is lenne ez?
Kedd reggelente megadok egy-egy témát, erre várom Tőletek a hozzá kapcsolódó képeket és linkeket.
Például: az a téma, hogy alma, akkor jöhetnek az almás sütik, főételek, levesek, saláták, kenyerek(?), előételek de pl. az alma alakú, formájú torták is! Szóval abszolút szabadon lehet kezelni a témát, de azért kapcsolódjon a bejegyzés hozzá! 🙂
Hogyan működik?
Kedd reggel kiírom a témát egy blogbejegyzésben.
A képeket és linkeket aznap Konyhalál Facebook oldalára, az üzenőfalra várom. Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! 🙂 Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek!
A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket. Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.
Lehet nézelődni, inspirálódni (ehh, de szép szó … :)), később keresgélni stb. Nézzétek meg a gyűjteményben minél több blogger bejegyzését, lájkoljatok, kommenteljetek, ezeknek mindenki örül :)!
Ha Te is jelzed a blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm, de nem feltétel.
Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:
Hozzá a link: https://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/
Akkor jöjjön az első téma:
MADÁR
Jöjjenek a madárkás díszítésű sütik, torták, mézeskalácsok, a madárból készült (csirkés, pulykás, kacsás stb) ételek, szóval minden, ami a témához kapcsolódik.
Ha kérdésetek van, tegyétek fel itt kommentben, a Facebook oldalamon vagy akár e-mailben: linda.morvai@gmail.com
Még alakulhatnak a „szabályok” a tapasztalatok, visszajelzések alapján.
Nem írogatok tovább, repüljenek a madárkák és nézzetek vissza holnap az összefoglalóra és jövő héten a következő témára is! 🙂 Remélem, tetszeni fog Nektek ez a játék! 🙂
A „kolleció”:
AranyTepsi: Bagolyfiókák vaníliás tésztából
Olajbogyó: Csirkemell sonka
Rendes Csajok: Szalonnás-hagymás pite csirkemellel
Receptelő: Madártej
Receptelő: Angry-brids torta
Receptelő: Bagoly torta
FromJuci: Fűszeres csirkemell almabundában
FromJuci: Gombás-csirkés-tejfölös tészta
Boldog Kukta: Kakukkfüves csirkecombok almával
Napfény és Fűszer: Csirke fajitas
Napfény és Fűszer: Kacsasült birsalmás vöröskáposztával
Napfény és Fűszer: Chilis-mézes csirkemell sült zöldségekkel
Kabóca a konyhában: Narancsos madártej
Egy hobbiszakács naplója: Csirkemell Wellington-módra tejszínes konyakmártással
Kovács Krisztina Tímea: Spenóttal és kaliforniai paprikával töltött, sörben sütött csirkemell, spenótos rizzsel
Hozzávalók: 1 csirkemell felszeletelve
só, bors, pirospaprika, esetleg más fűszerek ízlés szerint
spenótlevelek
1 piros húsú paprika, sör. A csirkemell-szeleteket kicsit kiveregetjük és befűszerezzük. Ha van rá idő, hagyjuk állni legalább félórát.
Vizet forralunk és a megmosott spenótleveleket beledobjuk. Néhány pillanat után ki is vesszük, papírtörlőre helyezzük, hogy a fölösleges víz beivódjon.
A paprikát vékony csíkokra vágjuk. Egy szelet húsra terítünk egy spenótlevelet (ha kisebbek, akkor kettőt), erre 2-3 paprikacsíkot, szorosan feltekerjük.Fogpiszkálóval rögzítjük.Tepsibe sorakoztatjuk,sörrel jól megöntözzük és fóliával letakarva,15 percig a sütőben pároljuk.A fólia levétele után megpirítjuk,időnként a pecsenyelével meglocsoljuk.Spenótos rizzsel vagy bármivel tálaljuk.
Csak mert szeretem …: Pokoli csirke
Recept-oldal: Csibekalács
Recept-oldal: Csibe tojásban
Recept-oldal: Bagoly keksz
Gizi receptjei: Kakas vörösborban galuskával
Gizi receptjei: Csirkeszárnyak sok zöldséggel összesütve
Gizi receptjei: Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel
Szani konyhája: Csirkemell őzgerincben sütve
Szani konyhája: Rozmaringos-borsos csirkecomb
Koskacukor: Rozmaring és kakukkfüves csirkecombok vele sült krumplival és almával, sült fokhagyma mártogatóssal
Garffyka: Fehérboros mézes csirke borecetes epercsatnival
Garffyka: Csirkemájas színkavalkád
Garffyka: Barackos-szilvás csirke
Abroszra Való: Ananászbundás csirkemell rukkola ágyon
KeVa: Fűszeres csirkemell mangolddal
KeVa: Pulykaszelet krumplis tésztával
Dina világa: Quattro- torta galambokkal
Dina világa: Rántott csirkeszárnyaknak öltözött mogyoróvajas-csokis keksz
Tortafüggő Marisz: Lúdlábtorta
Tortafüggő Marisz: Tejben-vajban sült csirkecomb
ChéfTündér: Kalács csibe
Receptnapló: Egyszerű sajtos pogácsa
Konyhalál: Ostyalapos süti avagy a csirketorta
Konyhalál: Kókuszos madártej
Konyhalál: Mézeskalács madár karácsonyfadísz
8 thoughts on “Konyhalál KözösKedd 1. – madár”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon szuper ez a játék! Legalább össze lesz gyűjtve mindig pár kis dolog! 🙂 🙂 És új blogokat is meg lehet ismerni! 🙂
Reméltem, hogy tetszeni fog és nem hagyod ki! 🙂
Nem is gondoltam, hogy ennyi „madaras” kajával, édességgel találkozunk nap mint nap! Ez a gyűjtemény újra megmutatja ezeket, újra eszünkbe jutnak! Lehet, hogy el is készítjük valamelyiket!
Szívesen kóstolok bármit 🙂
Nagyon tetszetős ötlet! 😀 Köszi a fáradozást! 🙂
Élvezet irogatni/szerkesztgetni 🙂
Szia! Nagyon tetszik az ötlet és a játék! Már részt is vettem benne egy bejegyzéssel….. remélem jól csináltam, nem vagyok túl tapasztalt még az ilyen játékokban. Kérdésem pedig, hogy vannak olyan blogbejegyzéseim, amihez már nincsenek meg a szóló fotók, így is feltölthetem csak a linket, vagy úgy nem tudod használni? köszi a választ! üdv. ChéfTündér
Szia Tünde! Örülök, hogy tetszik a játék és hogy részt veszel 🙂
Hogy érted, hogy nincs szóló fotó? Nincs a bejegyzéshez kép? Ide képpel és linkkel (vagy leírt recepttel, ha vkinek nincs blogja) szeretném feltenni a bejegyzéseiteket, sokkal látványosabb, illetve a témák egy része a díszítésekről (is) fog szólni.