Konyhalál KözösKedd 1. – madár

közöskedd

 

Már régóta tervezgetem ennek a „játéknak” a beindítását, de most végre a tettek mezejére léptek és remélem, Ti is ezt teszitek majd!

 

Mi is lenne ez?

Kedd reggelente megadok egy-egy témát, erre várom Tőletek a hozzá kapcsolódó képeket és linkeket.

Például: az a téma, hogy alma, akkor jöhetnek az almás sütik, főételek, levesek, saláták, kenyerek(?), előételek de pl. az alma alakú, formájú torták is! Szóval abszolút szabadon lehet kezelni a témát, de azért kapcsolódjon a bejegyzés hozzá! 🙂

 

Hogyan működik?

Kedd reggel kiírom a témát egy blogbejegyzésben.

A képeket és linkeket aznap Konyhalál Facebook oldalára, az üzenőfalra várom. Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! 🙂 Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek!

A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket.  Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.

Lehet nézelődni, inspirálódni (ehh, de szép szó … :)), később keresgélni stb. Nézzétek meg a gyűjteményben minél több blogger bejegyzését, lájkoljatok, kommenteljetek, ezeknek mindenki örül :)!

 

Ha Te is jelzed a blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm, de nem feltétel.

Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:

közöskedd kocka

 

Hozzá a link: https://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/

 

Akkor jöjjön az első téma:

közöskedd1

MADÁR

Jöjjenek a madárkás díszítésű sütik, torták, mézeskalácsok, a madárból készült (csirkés, pulykás, kacsás stb) ételek, szóval minden, ami a témához kapcsolódik.

 

Ha kérdésetek van, tegyétek fel itt kommentben, a Facebook oldalamon vagy akár e-mailben: linda.morvai@gmail.com

Még alakulhatnak a „szabályok” a tapasztalatok, visszajelzések alapján.

 

Nem írogatok tovább, repüljenek a madárkák és nézzetek vissza holnap az összefoglalóra és jövő héten a következő témára is! 🙂 Remélem, tetszeni fog Nektek ez a játék! 🙂

 

 

A „kolleció”:

 

AranyTepsi: Bagolyfiókák vaníliás tésztából

kkk 1

 

Olajbogyó: Csirkemell sonka

image

 

Rendes Csajok: Szalonnás-hagymás pite csirkemellel

kkk 1

 

Receptelő: Madártej

kkk 1

 

Receptelő: Angry-brids torta

1a

 

Receptelő: Bagoly torta

1a

 

FromJuci: Fűszeres csirkemell almabundában

kkk 1

 

FromJuci: Gombás-csirkés-tejfölös tészta

image

 

Boldog Kukta: Kakukkfüves csirkecombok almával

1a

 

Napfény és Fűszer: Csirke fajitas

1a

 

Napfény és Fűszer: Kacsasült birsalmás vöröskáposztával

1a

 

Napfény és Fűszer: Chilis-mézes csirkemell sült zöldségekkel

1a

 

Kabóca a konyhában: Narancsos madártej

1a

 

Egy hobbiszakács naplója: Csirkemell Wellington-módra tejszínes konyakmártással

Egy hobbiszakács naplója

 

Kovács Krisztina Tímea: Spenóttal és kaliforniai paprikával töltött, sörben sütött csirkemell, spenótos rizzsel

Hozzávalók: 1 csirkemell felszeletelve
só, bors, pirospaprika, esetleg más fűszerek ízlés szerint
spenótlevelek
1 piros húsú paprika, sör. A csirkemell-szeleteket kicsit kiveregetjük és befűszerezzük. Ha van rá idő, hagyjuk állni legalább félórát.

Vizet forralunk és a megmosott spenótleveleket beledobjuk. Néhány pillanat után ki is vesszük, papírtörlőre helyezzük, hogy a fölösleges víz beivódjon.

A paprikát vékony csíkokra vágjuk. Egy szelet húsra terítünk egy spenótlevelet (ha kisebbek, akkor kettőt), erre 2-3 paprikacsíkot, szorosan feltekerjük.Fogpiszkálóval rögzítjük.Tepsibe sorakoztatjuk,sörrel jól megöntözzük és fóliával letakarva,15 percig a sütőben pároljuk.A fólia levétele után megpirítjuk,időnként a pecsenyelével meglocsoljuk.Spenótos rizzsel vagy bármivel tálaljuk.

1a

 

Csak mert szeretem …: Pokoli csirke

1a

 

Recept-oldal: Csibekalács

1a

 

Recept-oldal: Csibe tojásban

1a

 

Recept-oldal: Bagoly keksz

1a

 

Gizi receptjei: Kakas vörösborban galuskával

1a

 

 

Gizi receptjei: Csirkeszárnyak sok zöldséggel összesütve

1a

 

Gizi receptjei: Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel

1a

 

Szani konyhája: Csirkemell őzgerincben sütve

1a

 

Szani konyhája: Rozmaringos-borsos csirkecomb

1a

 

Koskacukor: Rozmaring és kakukkfüves csirkecombok vele sült krumplival és almával, sült fokhagyma mártogatóssal

1a

 

Garffyka: Fehérboros mézes csirke borecetes epercsatnival

image

 

Garffyka: Csirkemájas színkavalkád

image

 

Garffyka: Barackos-szilvás csirke

image

 

Abroszra Való: Ananászbundás csirkemell rukkola ágyon

image

 

KeVa: Fűszeres csirkemell mangolddal

image

 

KeVa: Pulykaszelet krumplis tésztával

image

 

Dina világa: Quattro- torta galambokkal

image

 

Dina világa: Rántott csirkeszárnyaknak öltözött mogyoróvajas-csokis keksz

image

 

Tortafüggő Marisz: Lúdlábtorta

1a

 

Tortafüggő Marisz: Tejben-vajban sült csirkecomb

1a

 

ChéfTündér: Kalács csibe

1a

 

Receptnapló: Egyszerű sajtos pogácsa

1a

 

Konyhalál: Ostyalapos süti avagy a csirketorta

csirketorta

 

 

Konyhalál: Kókuszos madártej

madartej

 

Konyhalál: Mézeskalács madár karácsonyfadísz

mézeskalács madár

 



8 thoughts on “Konyhalál KözösKedd 1. – madár”