Kevert almás sütemény
Ez most egy vendégpost anyukámtól, ugyanis ő sütötte a sütit, először almás, majd körtés változatban. Én csak a fotós és a kibővített tesztcsapat tagja voltam. Erről a kibővítésről bővebben lentebb 🙂
Kevert almás sütemény – Hozzávalók:
40 dkg vékonyra szeletelt alma
20 dkg vaj
20 dkg liszt
15 dkg cukor
3 tojás
1 citrom lereszelt héja
1 csipet só
1-2 ek rum
2 kávéskanál sütőpor
fahéj
darabolt dió
Kevert almás sütemény – Elkészítés:
Az olvasztott vajat, tojás és cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, rumot, fahéjat, a sütőporos lisztet, majd az almát/körtét. Egy sűrű masszát kapunk.
Kikent tepsibe öntjük.
A tetejét megszórjuk darabolt dióval.
Kb. 25 perc alatt 180 °C-on megsütjük.
Na, itt jött el az a pont, ahol a tesztcsapat kibővült 🙂 Mivel állandó fotómodellem, a Madárka nem volt velem, reméltem, hogy a család kedvencei, a két tyúk szívesen beugranának helyette 🙂 Azt gondoltam, hogy majd megmutatom nekik a sütit, ők meg érdeklődő tekintettel fognak ránézni. Ők meg kicsit máshogy gondolták: egy jól irányzott fejmozdulattal egy fél pillanat alatt lekapták a tányérról az egyik szeletet, amit aztán érdeklődő tekintettel falatoztak 🙂 Úgy tűnt, hogy neki is ízlett 🙂
Konyhalál Facebook oldal itt 🙂
You must be logged in to post a comment.