Kuglóf
Még egy anyu-süti 🙂 Nagyon finom diós-kakaós kuglóf formájában :))))
(az eddigieket is nézzétek meg-próbáljátok ki: kókuszos madártej, almás/körtés kevert süti, bejgli és zserbó).
Hozzávalók – Kuglóf:
40 dkg liszt
8 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
2,5 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg mazsola rumba áztatva
5 dkg darabolt dió
reszelt narancshéj
1 csipet só
Elkészítés – Kuglóf:
Felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben.
A margarint elkeverjük a cukorral, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lágy tésztát kapunk, amit kb. fél óráig kelesztünk.
(A tészta egyik felébe lehet 2 evőkanál kakaópor keverni, akkor kétszínű lesz a kuglófunk.)
Kikent kuglófformába tesszük a tésztát.
A formában még pihentetjük, kelesztjük 20 percet, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Még melegen kiborítjuk a formából.
Porcukor vagy csokimáz kerülhet a tetejére.
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
1 thought on “Kuglóf”
You must be logged in to post a comment.
A cicák már nagyon várták, hogy a madártej után kapnak egy finom süteményt. A kuglóf is ízlett nekik!